SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜ SEL ALDI


  • Ağustos 25, 2010
  • 2004

Trakya bölgesini etkileyen yoğun yağışlar sonucu Silivri Devlet Hastanesi sular altında kaldı.

Tüm eleştirilere karşın dere yatağı ve eski bataklık bölgesine inşa edilen hastane, sağlıkta vitrini ön plana çıkaran Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince prestij hastanelerden biri olarak sunuluyordu. Tam olarak alt yapısı ve tıbbi ekipmanı tamamlanmadan 29 Mart seçimleri öncesinde alelacele açılışı yapılan ve sağlık hizmeti sunumuna başlayan hastane, ilk kuvvetli yağmurda dere yatağının taşması sonucu çamur ve kanalizasyon sularıyla doldu.


Hastanenin radyoloji, biyokimya, eczane, hasta kayıt birimlerini dolduran yağmur ve kanalizasyon sularından sağlık çalışanları canını zor kurtardı. Hastane yerleşkesinin her türlü doğal afete göre uygun seçilmesi gerektiği birçok kesimin uyarısına rağmen hastanenin inşa edilen arazisi AKP’li belediyenin ısrarı üzerine birçok haksız gelir elde edilmesi uğruna depreme uygun olmayan dere yatağına inşa edilip 2009 Mart ayında faaliyete geçirildi.

Silivri’de çeşitli spekülasyonlarla izinsiz kurulan Kipa alışveriş merkezinin hemen yanında kurulu bulunan Silivri Devlet Hastanesi yaşanan sel sonrası sağlık hizmetleri acil birimi dahil tamamen durdu. Klinikte yatan hastaların başka hastanelere transferleri yapılırken su boşaltma çalışmalarına başlandı. Sadece alt katların yoğun yağıştan etkilenmediği, en üst katta bulunan ameliyathanenin de uygunsuz inşaatı nedeniyle sular altında kaldı, ameliyathanenin kullanılamaz hale geldi. Hastanenin elektrik sistemi de(trafo) hasar görmesi nedeniyle hastanede elektrik yok. 4 ay önce balkanların en büyük ikinci hastanesi sele teslim olurken sağlık bakanlığının doktorsuz yeni hastanelerine, plansız yeni hastane binaları da eklenince sağlıkta dönüşüm sele takıldı.  


Bu HABERİ Paylaş!