EMEĞİN VE EMEKÇİNİN DÜŞMANI AKP, İŞÇİ SINIFINA VE HEKİM EMEĞİNE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR


  • Ağustos 25, 2010
  • 2219

İşçi ve emekçi düşmanlığıyla tanınan ve eline geçen her fırsatta işçi ve emekçilerin haklarını gasp etmeyi adet haline getiren AKP Hükümeti, şimdi de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği alanında yeni bir yönetmelik yayınlayarak, emek düşmanı çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Patron yanlısı AKP Hükümeti’nin 15 Ağustos’ta yayınladığı İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelikle;

TTB DIŞARI, TAŞERONLAR İÇERİ!
1. TTB ve Tabip Odaları işyeri hekimlerinin atanması, özlük hakları ve yetkilendirilmeleri konularında tamamen devre dışı bırakılmaya çalışılıyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği alanında işçi sınıfının ve emekçilerin güvendiği ve inandığı tek güç olan TTB ve Tabip Odaları, alanı denetleyebilmesi için gerekli olan bütün önemli yetkileri ellerinden alınarak, işçiler ve emekçiler artık tamamen patronları insafına teslim ediliyor. AKP böylece meydanı patronlara ve taşeron kuruluşlara bırakarak, işçileri büsbütün yalnızlaştırıyor, işçi dostu hekim örgütlerinin emekçilere yardım eli uzatabilme olanaklarını yok ediyor.

Emekçinin ve emeğin düşmanı AKP, hekimlerin de düşmanıdır. Hekimlerin ve hekimliğin düşmanı AKP, bu yönetmelikle işçilerin ve emekçilerin yanında hekimlere de vurmayı ihmal etmiyor.

SERTİFİKALI HEKİMLER DIŞARI, YANDAŞ TAŞERONLAR İÇERİ!
2.   TTB ve Tabip Odaları tarafından 2003 yılından beri verilen İşyeri Hekimliği sertifikaları yok sayılıyor. TTB tarafından 18 üniversiteyle birlikte düzenlenen ve hekimlere evrensel standartlarda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği kursları vererek hekimleri İşyeri Hekimi olarak sertifikalandıran TTB’nin 2003 yılından beri verdiği sertifikaların yok sayılmasının amacı ne olabilir? Hekim düşmanı AKP’nin tek amacı, işyeri hekimlerinin sertifikalarını iptal ederek, işten çıkartmayı umduğu işyeri hekimleri yerine, bu alanı taşeron kuruluşlara istihdam alanı olarak açmaktır.

İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL, KENDİ YARANI KENDİN SAR!
3. İşyeri sağlık birimlerinde hemşire ve sağlık memuru gibi yardımcı sağlık personeli istihdam etme yükümlülüğü kaldırılıyor. Böylece AKP, işyerinde meydana gelebilecek kaza ve yaralanmalarda ilk müdahaleyi yapabilecek ehliyetli sağlık personelini sokağa atarken,  işçilere “kendi yaranızı kendiniz sarın” diyor.

İŞÇİYE YILDA 3 DAKİKA SAĞLIK MUAYENESİ YETER!
4. İşyeri hekimlerinin işçilerin işe giriş ve periyodik muayeneleri için ayırmakla yükümlü olduğu süre YILDA 3 dakikaya indiriliyor. Önce işçi sınıfının öz malı olan SSK hastanelerini gasp ederek, sermayeye peşkeş çekme çabaları içine giren ve emekçileri hastanesiz bırakan AKP, şimdi de bu yönetmelikle, işyerlerinde sağlık hizmeti alabilme haklarına dahi göz dikiyor. AKP’ye göre işçilere ve emekçilere YILDA 3 dakika zaman ayrılması yeterlidir. Utanmazlığıyla meşhur AKP, yönetmeliğe bu maddeyi koyarken, işçi başına 3 dakika yazmak yerine 10 işçiye 30 dakika diyerek ayıbını gizlemeye çabalıyor.
Bu uygulama sadece hekimlik mesleğine, değil insan aklına da hakaret içermektedir


Bu HABERİ Paylaş!