BU GÜNLERİ DE GÖRECEK MİYDİK?


  • Ağustos 25, 2010
  • 4280

Dün (12 Ağustos 2009) akşam saatlerinde hekimler Kartal Dr. Lüffi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Özertürk'ün bir veda mesajıyla izne ayrıldığını ve yerine Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Yekeler'in getirildiğini öğrendiler.

 15 Ocak 2009 tarihinde bir kadın hekime şiddet uygulayan Özertürk, AKP hükümetinin 7 yıldır iktidarda olmasına rağmen hala daha Türkiye'de böyle insanların hükümet ve yetkililerce hoşgörülmeyeceğini uman İstanbul Tabip Odası ve TTB tarafından protesto edilmiş ve Başhekimin görevden alınması istenmişti.

 Bu kapsamda basın açıklamaları yapıldı, bildiriler dağıtıldı, yürüyüşler, siyah çelenk protestoları yapıldı, Sağlık Bakanlığı önünde oturma eylemi, yani demokratik yollardan akla gelebilecek herşey yapıldı. 11 Mart 2009 tarihinde başhekim görevden alınmazsa Sağlık Bakanlığı önünde oturma eylemi yapılacağının ilan edilmesi üzerine, Müşteşar TTB Başkanını telefonla arayarak Başhekimin görevden alındığını bildirdi.
 
 Fakat başhekim görevini sürdürmeye devam etti. Sağlık Bakanı dahi başhekimin görevden alındığını sanıyordu ama kadın dayakçısı başhekim görevinin başındaydı.

 Herşeye rağmen insanlar umutlarını yitirmediler ve günün birinde adaletin AKP'nin iktidarda olmasına rağmen yerini bulacağına olan inançlarını yitirmediler. Ve sonunda o gün geldi: Artık Özertürk başhekim değil. Özertürk'ün gittiğini gördüğümüz gibi, bir gün de hekimlik mesleğini halkın gözünden düşürmek ve hekimleri hekim olduklarına pişman etmek için iktidara gelen AKP'nin gittiğini göreceğiz.


Bu HABERİ Paylaş!