GENÇLER AKP'YE İNAT TIP DEDİ


  • Ağustos 25, 2010
  • 1933

Bu yıl da ÖSS ve YDS'de dereceye girenlerin çoğunun tercihi tıp fakültelerinden yana oldu. Dereceye giren 17 adaydan 7'si tıp fakültelerine yerleşti.

 AKP'nin hekimlik mesleğini halkın gözünden düşürmek ve hekimleri hekim olduklarına pişman etmek için iktidara geldiğinden beri sistemli olarak yürüttüğü politikalara rağmen, geleceğe umutla bakan gençler, yakında AKP'nin gideceği ve hekimliğin yeniden dirileceği umuduyla Tıp Fakültelerini tercih etmeye devam ediyorlar.
 Bilindiği gibi Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında hekimliğe ve tıp mesleğine karşı yürüttüğü sistemli saldırılarla AKP, önce Aile Hekimliği adı altında uydurma bir model icat ederek Sağlık Ocakları'nın bir kısmını kapatmış, sonra da SAHTE tam gün yasası ile hekimleri köleleştirmeye çalışmıştı.

 Şimdi her iki konuda da tökezlediği gözlenen AKP'nin, eski performansını yitirerek yasaları "emir-komuta" zincirinde çıkartamaması, bir türlü ilan ettiği illerde Aile Hekimliği'ne geçememesi ve SAHTE tam gün yasasını Meclis'te süründürmesi gençleri umutlandırıyor.

 Hekimliğin yeniden eski prestijine ulaşacağı AKP'siz günler dileğiyle genç hekim adaylarına eğitim yaşamlarında başarılar dileriz.


Bu HABERİ Paylaş!