TEMSİLCİLER KURULU TEMMUZ AYI TOPLANTISI "TAM GÜN" GÜNDEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ


  • Ağustos 24, 2010
  • 1691

Temsilciler Kurulu 7 Temmuz 2009 Salı günü 'Tam Gün Yasa Tasarısı' ana gündemli toplandı. Toplantıda Tam Gün Yasa Tasarısı'nın Meclis Komisyonu'ndan çıkan son hali ele alındı, TTB'nin ve İstanbul Tabip Odası'nın bu yasa tasarısına karşı gerçekleştirdiği etkinlikler değerlendirildi.
 
Toplantıya katılım yaz sıcağına rağmen oldukça yoğun oldu. Toplantıya katılan hekimlerin yasayla ilgili sorularını, görüş ve önerilerini dile getirmesi toplantının hayli verimli geçmesinde etken oldu. Toplantıda, yasanın sağlık çalışanları arasında iyi anlaşılmadığı, bu nedenle hastane toplantılarının yapılması gerektiği, hekimlerin doğru bilgilendirilmesi için iletişim olanaklarının daha çok kullanılması gerektiği vurgulandı.
 
Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla halka yönelik broşürler hazırlanması ve bu broşürlerin reçete beraberinde hastalara da dağıtılması önerildi. Bu broşürlerde hekimlerin vatandaşların sağlık hakkı, nitelikli bir sağlık ortamı yaratılması konusundaki taleplerini, düşüncelerini içeren mesajlar yer alması gerektiği dile getirildi.
 
Toplantıda, TTB'nin Tam Gün çalışma ile ilgili görüşlerinin hekim kamuoyunda yeterince anlaşılamadığı ve bu yasaya karşı TTB'nin bir alternatif yasa tasarısı olmadığı eleştirileri yapıldı. Bunun üzerine TTB'nin Tam Gün yasa tasarısına, yasanın beraberinde kamuya ait sağlık kurumlarının özelleştirilmesini, çalışanların performansa dayalı düşük ücretlle, tazminat içermeyen, güvencesiz, sözleşmeli çalıştırılmasını beraberinde getirdiği için karşı çıktığı belirtildi ve sağlık giderlerinin genel bütçeden  karşılanması, sağlık çalışanlarının insan onuruna yakışır bir ücretle ücretlendirilmesi, herkese eşit ücretsiz sağlık hizmetinin verilmesi talepleri vurgulandı.
 
11 Temmuz 2009'da TTB'nin gerçekleştireceği Tam Gün ile ilgili eğitici eğitimi toplantısı bilgisi katılımcılarla paylaşıldı. Yine bu toplantıda çıkan önerilerin 14 Temmuz Salı günü 17.30'da Tabip Odası'nda yapılacak "Tam Gün Tasarısı'na Karşı Gerçekleştirilecek Etkinlikler" gündemli toplantıya taşınması, söz konusu toplantıda gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin görevlendirmeler yapılması, eylem takvimi çıkartılması kararlaştırıldı.
 
Bir sonraki Temsilciler Kurulu'nun yaz nedeniyle ve olağanüstü gelişmeler olmazsa Eylül ayının ilk Salı günü gerçekleştirilmesi benimsendi.
 
Toplantıda dile getirilen öneriler şunlar oldu:
1.Diğer sağlık çalışanlarının örgütlendiği yapıların harekete geçirilmesi gerektiği
2.Tabip Odası binasının dış cephesine Tam Gün yasa tasarısını savunan Sağlık Bakanlığı'nın yalan söylediğini içeren bez afiş asılması,
3.Öğrenci Yerleştirme Sınavına giren öğrencilere Tıp Fakültesini seçtiklerinde başlarına nelerin geleceğini bildiren bir basın açıklaması ya da basına ilan verilmesi,
4.Tam Gün Çalışmanın özellikle üniversitelerde bir zorunluluk olduğu,
5.Hastane toplantılarının yapılması gerektiği
6.Hekimlerin önlükleri altına giyebilecekleri "Tam Gün Yasasını İstemiyorum" baskılı tişörtler giymeleri,
7.Ses getirecek bölgesel mitinglerin yapılması.


Bu HABERİ Paylaş!