14 Mart Programımız Silivri’de Yapılan Yoğun Katılımlı Geceyle Başladı


  • Mart 13, 2017
  • 1892

İstanbul Tabip Odası 14 Mart Tıp Haftası kapsamında Odamızın Silivri temsilciliği ve Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen yemekli buluşma 10 Mart 2017, Cuma akşamı Silivri Garden Et Lokantası’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel olarak yapılan geceye; CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Meclis Üyeleri, SES, Eğitim-Sen ilçe temsilcileri, odamızın hastane ve işyeri temsilcileri, hastane başhekimleri, meslektaşlarımız ve ilçede çalışan sağlık çalışanları katıldı.

Silivri Temsilcimiz Dr.Fethi Bozçalı gecede yaptığı konuşmada, Silivri temsilciliğinin aralıksız biçimde 16 yıldır düzenlediği yemekli buluşmayı bu yıl Silivri Belediyesi ile birlikte üçüncü kez düzenlediklerini dile getirdi. Dr. Bozçalı; Bu yıl 14 Mart’ı ‘iyi hekimlik’ temasıyla kutlandığını, performansa dayalı piyasalaşmış sağlık hizmetleri ve buna bağlı ortaya çıkan kısa muayene sürelerinin, sağlık hizmetlerini niteliksiz hale getirdiğini, bu yüzden sağlık çalışanlarının şiddet gördüğünü vurguladı. Söz verildiği halde fiili hizmet haklarının verilmediğini, hekim ücretlerinin giderek düştüğünü, emekliliğe yansımadığını belirten Dr. Bozçalı; bu sebeple TTB’nin 4 öncelikli temel sorunu belirleyip somut talepler oluşturduğunu ve kamuoyuyla paylaştığını aktardı. Aile hekimlerinin fazla çalışamaya karşı kararlıkla sürdürdüğü mücadelesinin başarıyla sonuçlanmasının tüm sağlık çalışanlarına moral verdiğini; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda, güvenceli, insani sürelerde çalışmaları ve özlük hakları için ayrıca halkın sağlık hakkı için mücadele ettiklerini, etmeye devam edeceklerini belirtti.

Silivri Belediye başkanı Özcan Işıklar’ın 14 Mart tıp bayramını kutlayan konuşması sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker’e söz verildi. Dr. Ali Şeker yaptığı konuşmada; sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek arttığını, hükümetin sağlık çalışanlarına söz verdiği halde fiili hizmet artışı ile ilgili düzenleme yapmadığını, TBMM’de hekimlerin ve sağlık çalışanlarının uğradıkları şiddeti ve diğer sorunları gündeme getirdiklerini; özlük hakları için verilen sözlerin takipçisi olduklarını, sağlık çalışanlarının mücadelesinin yanında yer aldıklarını, alacaklarını’ belirtti.

600’e yakın sağlık çalışanının katıldığı, coşkulu geçen gecede, Silivri Devlet Hastanesi temsilcimiz Dr. Meltem Irmak, Melike Demirağ’ın ‘Arkadaş’ şarkısını gecenin final parçası olarak seslendirmesi, İbrahim Orçun ve orkestrasının seslendirdiği güzel ezgilerle gece geç saatlere dek sürdü.


Bu HABERİ Paylaş!