Özdemir Hocamızı Geçici Olarak Uğurluyoruz


  • Şubat 20, 2017
  • 1613

Değerli Meslektaşımız,

En son 7 Şubat gecesi açıklanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yıllarını hastalarına, tıp eğitimine ve bilime adamış hocamız Prof. Dr. Özdemir Aktan ihraç edildi.

2006-2010 dönemi İstanbul Tabip Odası Başkanı, 2010-2014 dönemi TTB Merkez Konseyi II. ve sonrasında TTB Başkanı olan Prof. Dr. Özdemir Aktan'ı 21 Şubat Salı günü geçici olarak uğurluyoruz.

Özdemir Aktan hocamız, Taksim Gezi Parkı'na AVM yapılmasına ve ağaçların kesilmesine karşı çıkarken yaralananları tedavi eden hekimler üzerinden Türk Tabipleri Birliği'ne yapılan baskılar karşısında Gezi Parkı merdivenlerinde yaptığı tarihi konuşmada;

"Sağlık Bakanı mesleğimizi yaptığımız için bizi suçlamaya çalışıyor. Biz bu suçu işlemek üzere yemin ettik. Her koşulda, acil durumda ihtiyacı olanlara bakacağız dedik. Suçsa, daha önce de işledik bundan sonra da işlemeye devam edeceğiz.” diyerek Sağlık Bakanı'na seslenmişti.

Yine, akademinin ilk koşulu olan düşünme ve düşünceyi özgürce ifade edebilme ilkesine dayanarak açıklama yapan ya da imza vererek tepki gösteren akademisyenlerin üniversitelerinden ihraç edilmesi karşısında;

"Varlık nedeni insanı yaşatmak olan hekimliği ve hekim örgütünün başkanlığını yapmış bir akademisyen olarak, güncel siyaset kavgasında kime yarayıp kime oy kaybettireceğinden bağımsız her şartta ve her ortamda barışı savunmak görevim ve sorumluluğum. Hiçbir araştırma, soruşturma ve yargılama yapmadan sadece bu gerekçeyle beni üniversiteden ihraç ederlerse bu onların ayıbı ve utancı olur.” diye açıklama yapan Prof.Dr.Özdemir Aktan, açıklamasının mürekkebi daha kurumadan üniversitesinden ihraç edildi.

Bu durum sadece hocamıza değil, İstanbul Tabip Odası üyelerine, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına ve en önemlisi hocamızın yetiştirdiği binlerce tıp öğrencisi ve yüzlerce asistana yönelen saygısız, hürmetsiz ve hukuksuz bir saldırı niteliğindedir.

Bilinmelidir ki, TTB-İstanbul Tabip Odası hiçbir soruşturmaya ya da mahkeme kararına dayanmayan ve "OHAL Kararnameleri” üzerinden yapılan ihraçların bu ülkeye yakışmadığını hatırlatmaya; İyi ve onurlu hekimliği temsil eden meslektaşlarımız geri dönünceye kadar demokrasiyi, hukuku ve adaleti herkes için savunmaya kararlıdır.

Hocamızı geçici olarak uğurlayacağımız etkinliğe tüm meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz.

 

Tarih : 21 Şubat 2017 Salı

Saat : 10:30- Oda boşaltma, 12:30 Basın Açıklaması 

Yer : Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Önü

 

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!