Felsefe Etkinlikleri 17: Kral Oidipus ve Q-beta Virüsü


  • Şubat 15, 2017
  • 1637

Sevgili Felsefe Dostları,

Saffet Murat Tura** Madde ve Mana. Rasyonalitenin Kökeni* adlı kitabında rasyonalite ve anlam kavramlarına natüralist bir yorum getirmeye çalışmıştı. Bu ayki toplantımızda eski çalışmasını yeni soru ve argümanlarla değerlendirecek.

Tura şöyle diyor: "Evrim teorisi sadece yeni biyolojik türlerin değil doğal bir özellik olarak rasyonalitenin evrimini de açıklayabilir mi? İnsan kültürlerini anlamamıza imkan veren yorumsamacı geleneğin yöntemleriyle biyolojik fonksiyonalizm arasında bir bağlantı kurulabilir mi? İnsan yaşamının natüralist anlamı ne? Bu gibi soruların yanıtlarını hem insan kültürlerini hem de biyolojik oluşumları temel alarak tartışacağız.”

Bu ilginç ve özel konuşmayı kaçırmamanız dileğiyle 20 Şubat Pazartesi akşamı görüşmek üzere sevgiler.

İstanbul Tabip Odası

 

*http://www.metiskitap.com/catalog/book/4734

**Saffet Murat Tura 1955 yılında Akyazı'da doğdu. 1980 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre fizyoloji üzerine çalıştıktan sonra 1986 yılında stanbul Tıp Fakültesi'nde psikiyatri uzmanlığını tamamladı.Analitik yönelimli psikoterapi üzerine çalışmalar yaptı. 1993 yılında İmago Psikoterapi Merkezi'ni kurdu. Yurt içinde ve yurt dışında bilimsel çalışmalarının yanı sıra felsefe ve politika konularında yazıları yayımlandı. Tura'nın " Freud'dan Lacan'a Psikanaliz " , "Günümüzde Psikoterapi", "Şeyh ve Arzu", "Histerik Bilinç" ve "Madde ve Mana" ve "Beynin Gölgeleri adlı kitapları bulunmaktadır.

Tarih: 20 Şubat 2017, Pazartesi

Saat: 19.30

Adres: İstanbul Tabip Odası Kadıköy Büro [Rıhtım Caddesi Ülsel İş Merkezi No: 18 Kat 4 Daire 8 / Kadıköy/İstanbul]

Felsefe Etkinlikleri 17: Kral Oidipus ve Q-beta Virüsü


Bu HABERİ Paylaş!