Cinsel Saldırılara Karşı Tutum


  • Ocak 23, 2017
  • 2111

Cinsel saldırılar karşısında İstanbul Tabip Odası’nın nasıl tavır alması gerektiğini, cinsel saldırılarla nasıl mücadele edilebileceğini değerlendirmek üzere Odamız Kadın Hekim Komisyonu’nca düzenlenen çalıştay 22 Ocak 2017, Pazar günü Cağaloğlu binamızda gerçekleştirildi.

Cinsel saldırılara karşı bir tutum metni oluşturmanın amaçlandığı çalıştayda hem saldırılar olmadan önce alınabilecek önlemler hem de cinsel saldırı nedeni ile bir başvuru oluştuğunda izlenmesi gereken adımlar konuşuldu.

Daha önce cinsel saldırı metni oluşturmuş ve uygulamada aktif olarak cinsel saldırı başvurularına özel tutum geliştirmiş olan iki kurumdan deneyimlerle ilgili bilgi aktarımı oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nden Cemre Baytok, Sabancı Üniversitesi’nden Hatice Güneş bu alanda uygulamaları ve uygulamalar sırasında yaşadıkları sorunları  paylaştı. Morçatı gönüllü avukatı Deniz Bayram ise cinsel saldırıların hukuki boyutunu anlattı.

Aktarımların sonrasında yürütülen atölye çalışmasında cinsel saldırılar konusunda işleyişte yaşanan zorluklar, cinsel saldırıyı anlama, adlandırmadaki zorluklar konuşuldu ve  cinsel saldırılara karşı alınacak önlemlerin yer aldığı bir taslak metin oluştu. İhtiyaçlar doğrultusunda şekillendirilecek yeni çalıştaylarla metin oluşturma ve farkındalık çalışmalarının sürmesi planlandı.


Bu HABERİ Paylaş!