2010 Ocak Ayı Toplantısı


  • Ocak 02, 2010
  • 831

Sayin Meslekdaslarim ;

Dun aksam oldukca kalabalik bir katilimla OHK Aylik Toplantisinda bulustuk . Sozlesmelerle ilgili olarak bilgilendik . Sozlesmelerin  ''usulen''  yapiliyor olmasina karsin , Tabip Odasi'nca ne(ler)  yapilabilecegini tartistik . Birbirinden ilginc ve komik ve de COGUNLUKLA  hekimi zor duruma dusurecek sozlesme orneklerinin isverenlerce hekimlere imzalattirildigini ve de gerek Tabip Odasi'na gerekse de SGK'ya bu sozlesmelerin sunulduguna sahit olduk ...

Sozlesmelerle ilgili benzer bir calismanin SGK tarafindan da yapilmasi gerektigini konugumuz SGK il Muduru Sayin Mustafa Kuruca'ya da iletmis olduk . Kendisi de sozlesmelerle ilgili bircok maddenin  'Hukuken gecerligi olmayan'  maddeler oldugunu ifade etti ve benzer bir calismanin SGK'ca yapilabileceginin de isaretini verdi .

Home office-Ltd.Sirket  uzerinden SGK  anlasmali hastanelere kesilen SMM ve Faturalar ile ilgili de SGK icinde bir calismanin yurudugunu bildirdi . SUT fiatlariyla ilgili yeni bir duzenlemenin hazirlanmakta oldugunu soyledi . Meslekdaslarimizin vurguladigi ''...Turkiye'de en yogun SGK anlasmali hekim istanbul'da , bu durumda SGK G.Mudurlugunun de sizin soylediklerini gozonune almasi gerekir..''  sozlerini yanitlarken , yasanan sIkIntilari iletmekte yarar gordugunu soyledi . Bugune dek OHSAD temsilcilerinin de TUM OZEL HEKiMLER ADINA  konusuyor olduklarini da hep beraber ogrenmis olduk . Son iki senedir SGK odemelerinin fatura teslim sonrasi 60 gun icinde odeniyor oldugunu , bunun bir kez aksadigi gectigimiz Ramazan Bayrami'nda da , hastane sahiplerinin  ''...eeyyvaahh !!..biz simdi personelimizi bayrama bes para veremeden mi gonderecegiz !...''   seklinde ajitasyon yaptiklarini ogrendik . Yaani , her odeme gunu gununeymis de  iLK KEZ gecikme olacakmis gibi bir TiYATRO yasandigini da duyduk boylece !..

Yaklasik 3 saatlik karsilikli tartisma - gorus alis verisi ile gecen toplantimizin sonunda , Sayin Mustafa Kuruca'nin onumuzdeki gunlerde de istisarelere devam ve de hatta , SGK'dan gelecek gorevlilerle Tabip Odasi 'nin  koordineli calismalar yapabilecekleri konusunda da bir soz aldik .

Bu arada  iTO SECiMi  ile ilgili gundem kaynadi !..

Bununla ilgili olarak da , iTO Yonetim Kurulu'nda ve baskaca Tabip Odasi Kurullarinda  OZEL HEKiMLERDEN DE AKTiF KATILIM  gerektigi konusu uzunca bir suredir meslekdaslarimizin gundemindedir . iTO secimlerine yonelik olarak bu kurullarda gorev alacak arkadaslarin belirlenmesi amaciyla cok yakinda bir  toplanti yapilmasi konusunda hemfikir olduk ...
Gonulluluk esasina gore calisan bu kurullarin yapisi - calisma duzenleri - secilenlerin neler yapabilir/yapabilemez  olduklarini degerlendirecegimiz bir acil toplantiyi onumuzdeki gunlerde sizlere duyuracagiz .

Bu vesile ile de , iTO  secimlerine yonelik dusunceleri grupta da duymak istiyoruz .
saygilar

ÖHK YK 

Bu HABERİ Paylaş!