Kardeşlik Umudumuza Yönelen Bombalara Teslim Olmayacağız:
İnadına Barış, İnadına Demokrasi!


  • Aralık 13, 2016
  • 2028

10 Aralık 2016 gecesi İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan bombalı saldırıya tepkileri ifade etmek, barış talebini dillendirmek üzere İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) bileşeni meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

12 Aralık 2016 akşamı 18.00’da Taksim Metro Çıkışı’nda buluşan meslek örgütü temsilcileri yüzlerce kişilik bir kortej oluşturarak ve “İnadına Kardeşlik, İnadına Barış! Terörü Lanetliyoruz” pankartı açarak saldırının yaşandığı noktaya dek yürüdüler.

Bu noktaya gelindiğinde meslek örgütlerinin başkanları birer konuşma yaparak yaşanan terör saldırısına yönelik tepkilerini ifade ettiler ve İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu olarak kardeşlik umudumuza yönelen bombalara karşı ısrarla barışa, demokrasiye sahip çıkacaklarını dile getirdiler.

Odamız Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez yaptığı konuşmada; “Terörü lanetliyoruz, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Ancak terörü lanetlerken bir yandan da terörün en etkin şekilde nasıl ortadan kaldırılabileceğini düşünmek zorundayız. Yetkililerden sıklıkla intikam vurgulu konuşmalar dinliyoruz. Oysa en iyi intikam barışa giden yolu aramak ve bulmaktır. Bizler barışa giden yolu aramakla ve bulmakla yükümlü olduğumuzu da ifade etmek için buradayız” dedi.

Dr. Hüseyin Demirdizen ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Acılarımız üzerinden birbirimizi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan birarada durma ve sorunların üstesinden gelme becerisini, sorumluluğunu göstermek zorundayız. Burada bir yandan terörü ve terörü gerçekleştirenleri lanetlerken, bir yandan da ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz; ülkedeki barışı, demokrasiyi, özgürlükleri ve birarada yaşamamızı sağlayacak dayanışmayı ve birlikteliği geliştirecek bir tutum içerisinde olmalarını, topluma seslenirken barış ve sevgi dili kullanmalarını talep ediyoruz. Topluma seslenirken intikam cümleleriyle değil, adalet, hukuk ve bu ülkenin birarada yaşayan yurttaşlarının tamamını kucaklayacak şekilde cümleler kurmalarını bekliyoruz. Son olarak, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın aileleri ve yakınlarının derin acısını paylaştığımızı, yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklı bir şekilde aramıza dönmelerini dilediğimizi ifade ediyor, inadına barış diyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından hayatını kaybeden vatandaşlar anısına kırmızı karanfiller bırakıldı.


Bu HABERİ Paylaş!