Dr. Abüzer Meral’i Jurnalcilere Kurban Vermeyeceğiz


  • Aralık 07, 2016
  • 2371

Yalova’da özel bir sağlık kuruluşunda çalışan Dr. Abuzer Meral, okula giden oğluna zorunlu din dersi kapsamında uygulamalı namaz eğitimi dayatmasına itiraz etti. Okul yöneticileri Dr. Meral'i tetikçi-yandaş gazete Akit’e şikayet etti.

İstanbul Tabip Odası üyesi meslektaşımız Dr. Abüzer Meral’in özel hastanedeki görevine, jurnalci Akit’in iftira dolu haberleri ve Ankara’dan yapılan baskılar sonucu son verildi. Jurnalleri Yeterli delil sayan savcılık tarafından da Dr. Meral hakkında soruşturma başlatıldı. Görünen o ki muhtarlar eliyle organize olarak başlatılan “jurnalcilik” kültürü Yeni Akit ile kulvarlarını genişletiyor.

Sağlık ortamında “cinci hocaların”, “manevi şifa merkezlerinin” cirit attığı bir dönemde bilime, laikliğe, eleştirel akla olan ihtiyaç ortadadır. Çünkü biliyoruz ki eğer Akit aklı ve standartları bu ülkenin sağlık ortamına hakim olursa tek bir demokrat, laik, aydın doktorun iş bulması ya da işini sürdürmesi söz konusu olamayacak, ortalık hurafeler üzerinden davranan ve hastaları istismar eden şarlatanlara kalacaktır. Bu tabloyu kabullenmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. İyi ve onurlu hekimlik yapmayı, ülkesine ve insanına hizmet etmeyi görev bilen Odamız üyesi Dr. Abüzer Meral’i bu jurnalcilik kültürüne kurban vermeyeceğiz. Bu ülkenin ve sağlık ortamının akit aklına teslim edilmesine sessiz kalmayacağız. 

İstanbul Tabip Odası 
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!