TTB’den Küba Büyükelçiliği’ne Başsağlığı Mesajı


  • Kasım 30, 2016
  • 1407

Türk Tabipleri Birliği, Fidel Castro’nun vefatıyla ilgili olarak Türkiye’nin Küba Büyükelçiliği’ne bir başsağlığı mesajı gönderdi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel’in imzasıyla Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’a gönderilen başsağlığı mesajında, Fidel Castro’nun yalnızca Küba Devrimi’nin değil, aynı zamanda Kübalı doktorların ve sağlık profesyonellerinin toplum sağlığında gerçekleştirdiği devrimin de mimarı olan, unutulmayacak bir lider olduğu belirtildi.

Başsağlığı mesajı şöyle:

“Sayın Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals,

Küba Devrimi'nin mimarı Fidel Castro'yu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Fidel Castro, yalnızca Küba Devrimi'nin değil, aynı zamanda Kübalı doktorların ve sağlık profesyonellerinin toplum sağlığında gerçekleştirdiği devrimin de mimarı olarak unutulmayacak bir liderdir. Emperyalizme karşı verdiği mücadelenin yanı sıra, yurttaşlarına eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti verebilen bir sağlık sistemi inşa etmek, dünyanın çeşitli ülkelerindeki afet ve salgınlara ilk yetişen sağlık ekiplerinin ülkesi olmak, insan ve toplum odaklı bilimsel üretim sayesinde nice tıbbi başarıya imza atmak kuşkusuz Fidel Castro'yu sağlık ve tıp camiası bakımından da eşsiz bir lider kılmıştır.

Tüm Küba halkının üzüntüsünü paylaşırken; Kübalı meslektaşlarımıza başsağlığı ve dayanışma dileklerimizi sizin aracılığınız ile iletmek isteriz.

Saygılarımızla,”

Küba Büyükelçiliğine gönderilen orijinal mesaj için tıklayınız. 


Bu HABERİ Paylaş!