Dr. Serdar Küni Derhal Serbest Bırakılmalıdır


  • Kasım 28, 2016
  • 2383

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Cizre Merkezi Temsilcisi ve Şırnak Tabip Odası önceki dönem başkanı Dr. Serdar Küni’nin, hekimlik mesleğinin gerektirdiklerini yaptığı gerekçesiyle 19 Ekim 2016’da tutuklanmasına tepkiler ve dayanışma eylemleri sürüyor.

İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu, TİHV ve İHD İstanbul Şubesi’nce 26 Kasım 2016 günü 11.00’da Galatasaray Lisesi önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada; “Daha önceki dönemlerde yaşanan ağır acılarla baş edemeden 2015 yazında yeniden başlayan çatışma ortamında, hele de tahayyül edilemeyecek boyutta derin acıların yaşandığı Cizre’de hekimlik mesleğini mesleğin temel değerlerine dayalı olarak icra etmek çok zor. İşte bu zorluklarla, hekimlik mesleğini, temel değerlerine dayalı olarak, uzun yıllardır Cizre’de sürdürme azmini gösteren Dr. Serdar Küni 19 Ekim 2016 tarihinde, doğrudan mesleki uygulamalarına dayandırılan soyut iddialara dayalı olarak, tutuklanmış ve Şırnak Cezaevine gönderilmiştir.Halen tutukluluğu devam etmektedir.

Dr. Serdar Küni, tüm yaşamında tek varlık sebebi insan yaşamını korumak ve geliştirmek olan hekimliğin temel etik ve bilimsel referansları ile mesleğini, herkesin tanıklığında, sürdürmüştür. Bu nedenle bu tutuklama sürecinin esas konusu ulusal ve uluslararası hukuk ve sözleşmeleri, evrensel etik kurallar ve vicdandır. TİHV Cizre Merkezi Temsilcisi ve Şırnak Tabip Odası eski başkanı olan Dr. Serdar Küni’nin tutuklanması, aynı zamanda varlık nedeni ülkemizde ve dünyada işkencenin son bulması için çaba göstermek olan TİHV’in; bir başka deyişle, işkence ve diğer ağır insan hakları ihlallerine yönelik çabaların da engellenmesi girişimidir.Yanısıra İyi hekimlik uygulamalarının temsiliyetinin yargılanmasıdır. Dr. Serdar Küni’nin maruz bırakıldığı bu hukuksuz uygulama DERHAL sonlandırılmalıdır” denildi.

Basın açıklamasının ardından Dr. Serdar Kuni’ye destek için yazılan kartlar ve mektuplar Galatasaray Postanesi’nden topluca gönderildi.

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!