Hukuksuz İhraçlar Geri Alınsın


  • Kasım 10, 2016
  • 1287

İstanbul Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) OHAL sürecinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle yapılan ihraç ve açığa almalara karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

9 Kasım 2016 günü 12.30’da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları “Hukuksuz İhraçlar Geri Alınsın” pankartı açtılar.

SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak tarafından okunan basın açıklamasında; 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meclis faaliyetlerinin askıya alındığı ve kanun hükmünde kararnamelerle adım atılır hale gelindiğine dikkat çekildi. Hukuksuz ihraç ve açığa almalara karşı kamu çalışanlarının meşru direnme haklarını kullanacağı belirtildi. Açıklamada; “Yasadışı hiçbir örgütle ilişkisi olmamasına rağmen, sırf etnik kimliği, inancı ve dünya görüşü nedeniyle bu ihraçların yapıldığını biliyoruz" denildi. 

Yapılan açıklamada sağlık alanında da yoğun bir şekilde yaşanan açığa alma ve ihraçlar nedeniyle halkın kamu hizmetine erişemediği, sağlık hizmetinde aksaklıklar yaşandığı ifade edildi. "Halkın sağlık hakkını düşünmeyen AKP iktidarı ne yazık ki, kendi gibi düşünmeyen sağlık emekçilerinden intikam alıyor… İhraç edilen ve açığa alınan sağlık emekçilerinin yerine güvencesiz koşullarda personel alımı yapılması planlanıyor" denildi ve “ihraç edilen arkadaşlarımız ile 10 Kasım günü Sağlık Bakanlığı önünde olacağız" çağrısı yapıldı.

İstanbul Tabip Odası adına konuşma yapan Dr. Hüseyin Demirdizen ise “15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL olağan hale getirildi, çalışanlar geleceklerinden kaygılı. Sağlık çalışanları olarak, iş güvencemizin yasalarla ve anayasayla korunduğu bir ortamda çalışmak istiyoruz" dedi ve her an işten çıkarılma korkusuyla çalışanların sağlıklı hizmet veremeyeceğini ifade etti.


Bu HABERİ Paylaş!