Felsefe Buluşmaları 13: Felsefe Nedir? Felsefenin Sorunları


  • Ekim 13, 2016
  • 3585

Değerli felsefe dostları,

İTO Felsefe Buluşmalarına yaz nedeniyle ara vermiştik, yeni döneme 24 Ekim Pazartesi akşamı Levent Safalı ve Saffet Murat Tura’nın konuşmalarıyla başlıyoruz.

Levent Safalı ‘Felsefe Nedir?’ adlı konuşmasında yaşamımızın örtük kalan felsefi sorularını ele alıp inceleyerek bir felsefe tanımı yapmayı amaçlıyor.

Gündelik dertlerimiz, kaygılarımız uzak ve bütünlüklü bir perspektiften bakıldığında önemsizleşir, küçülürler. Bunun aksine gündelik hayatta “şimdi sırası değil” diye bastırdığımız felsefi sorular ise kendini asıl “büyük resim”de ortaya koyar. İşte yakalamaya çalışacağımız bu tarihsel perspektifte felsefe görünür, dokunulur olabilecektir. Kendisi hakkında konuşabilen biricik disiplin olan felsefe somutlaştıkça daha aşina hale gelecektir.

Saffet Murat Tura ise ‘Felsefenin Sorunları’ adlı bir konuşma yapacak. Tura şöyle diyor: ‘Amacımız felsefe öğrenmek değil, felsefe aracılığıyla dünya hakkında düşünmek herhalde. Elbette dünyanın bin bir şekilde düşünülmesi mümkün. Ama felsefe dünyayı ne bakımdan, nasıl problemler açısından ele alır? Bu küçük konuşmada biraz da felsefeyle ilgili kendi serüvenimden yola çıkarak felsefe meseleleri üzerinde düşünmeye çalışacağım’.

24 Ekim Pazartesi akşamı görüşmek dileğiyle.

İSTANBUL TABİP ODASI

NOT: Toplantıya katılacak felsefe dostlarının katılım bilgilerini İTO Kadıköy Büro’ya bildirmeleri (216 349 73 04) toplantı organizasyonunun sağlıklı yapılabilmesi açısından önemlidir.

24 Ekim 2016, Pazartesi, 19.30, İTO Kadıköy Büro
Konuşmacılar: Dr. Levent Safalı, Dr. Saffet Murat TURA


Bu HABERİ Paylaş!