Halk Sağlığı Müdürlüğü Ziyaret Edildi


  • Eylül 29, 2016
  • 5636

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu ve Pratisyen Hekimlik Komisyonu üyelerimizden oluşan bir heyet, son mecburi hizmet kurasıyla İstanbul'a tayin edilen pratisyen hekimlerin durumlarını, yaşanan, yaşanabilecek sorun ve sıkıntıları görüşmek üzere İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Özdemir'i ziyaret etti.

Ziyarette Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Onur Özlem Köse de bulundu. 29 Eylül 2016 tarihinde yapılan ziyarete Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Melahat Cengiz, Pratisyen Hekimlik Komisyonu Üyeleri Dr. Naciye Demirel, Dr. Selma Okkaoğlu ve Dr. Onur Çeçen katıldılar. Görüşmede Tabip Odası heyeti İstanbul'a yeni ataması yapılan 1000 civarında hekim bulunduğunu, İstanbul'da birinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi açısından bunun çok anlamlı olduğunu, bu hekimlerin hangi koşullarda istihdam edileceği konusunun önemli olduğunu, çalışma altyapısı ve olanakları konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. 

Heyet atanan hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin, birinci basamak çalışmasının, genel pratisyenlik çalışmasının önemi konusunda bilgilendirilmelerinin ve birinci basamak hekimliğini özendirici bir çalışma yürütülmesinin de zorunlu olduğunu vurguladı. Dr. Mustafa Özdemir Tabip Odası heyetinin dile getirdiği sorunlar konusunda; Yerleşme ve uyum süreçleri konusunda net bir tablonun henüz ortaya çıkmadığını, tayini çıkan hekimlerin henüz yarısının başvuru yaptığını, bu hekimlerin bir kısmının aile sağlığı merkezlerinde boş bulunan kadrolara yönlendirileceğini ve aşılama çalışmaları, riskli gebe takipleri, evde hasta bakımı vb. gibi alanlara yöneltmeyi planladıklarını dile getirdi. Dr.Mustafa Özdemir Kasım ayında uyum eğitimi yapmayı planladıklarının bilgisini verdi. Dr. Özdemir İstanbul Tabip Odası'nın birinci basamak sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi konusunda uzun yıllardır sistemli bir çaba içinde olduğunu belirtti, birlikte çalışılarak birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, iyileştirilmesi yönünde adımlar atılabileceğini belirtti ve dile getirilen önerileri dikkate alacaklarını söyledi. 


Bu HABERİ Paylaş!