Dr. Mihriban Yıldırım Yalnız Değildir


  • Eylül 29, 2016
  • 4838

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi ve Türk Tabipleri Birliği Asistan Hekim Kolu Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Mihriban Yıldırım’ın son KHK ile kamu görevinden ihraç edilmesi, ardından da hakkında yakalama kararı çıkarılmasına tepkiler sürüyor.

Dr. Mihriban Yıldırım’a yönelik dayanaksız, hukuksuz bu girişimlere karşı yurdun değişik illerinde gerçekleştirilen destek eylemlerine İstanbul da eklendi.

29 Eylül 2016 Perşembe günü 12.30’da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Düşünen Adam heykeli önünde toplanan asistan hekimler ve sağlık çalışanları Dr. Mihriban Yıldırım’a destek ve dayanışma mesajı iletti. Hastanenin güvenlik şefi tarafından olağanüstü hal nedeniyle eylemlerin yasaklandığı söylenmesine rağmen basın açıklaması yapmanın yasal hakları olduğunu belirten sağlık çalışanları, ellerinde tuttukları harflerle "Diren Mihriban, Bakırköy Seninle" yazısı oluşturdular.

Öğrencilik yıllarından bu yana eşit, ücretsiz, ulaşılabilir, kamucu bir sağlık anlayışının savunucusu olan, asistan hekim mücadelesinin neferi olan Dr. Mihriban Yıldırım’a yönelik haksız, hukuksuz, dayanaksız girişimler alkışlarla protesto edildi.


Bu HABERİ Paylaş!