İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Cadı Avına Son!


  • Eylül 27, 2016
  • 1478

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanan KESK,TMMOB, Tüm Bel-Sen ve İstanbul Tabip Odası üyeleri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen FETÖ-PDY soruşturmaları kapsamında görevden alınan meslektaşlarının göreve iade edilmesiyle talebiyle basın açıklaması yaptı.

Açıklamadan önce ilk sözü Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi adına Prof. Dr. Taner Gören aldı. Gören konuşmasında İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Hüseyin Gazi Yaman'ın hukuksuz ve insan haklarına aykırı biçimde görevinden uzaklaştırıldığını belirttikten sonra yüz bine yakın insanın hiçbir gerekçe ve yargılama olmadan yine hukuksuz olarak görevden alındığını bu sebeple yakınlarıyla birlikte yarım milyon insanın mağdur edildiğini söyledi. Hiçbir şekilde insani evrensel değerlerle bağdaşmayan bu tür uygulamalar toplumu geri dönüşümsüz bir biçimde çöküntüye sürükleyecektir. Bu tür haksız uygulamalar derhal sonlandırılmalıdır, diyerek sözlerini bitirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ise FETÖ soruşturması kapsamında işinden atılan Dr. Hüseyin Gazi Yaman'ı uzun yıllardır tanıdığını, sosyalist düşünceye sahip ve haksızlıkların karşısında olan birisi olduğunu belirttikten sonra; FETÖ'den kurtuluyoruz diyerek sol, sosyalist, laik düşüneceye sahip insanların açığa alınması kabul edilemez. Eğer birilerini açığa almak istiyorlarsa en başta Kendi başkan yardımcılarına, büyükşehir belediye başkanlarına, milletvekillerine baksınlar. Kendi ortaklarından kurtulmamak adına bugün masum insanların üzerine gidiyorlar ve bu insanları görevlerinden el çektiriyorlar, dedi.

TMMOB İKK Sekreteri Cevahir Akçelik, Tüm Bel Sen 3. Nolu Şube Başkanı ve KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Güzel ve Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Doğan Erbaş'ın konuşmalarının ardından hazırlanan basın açıklamasına geçildi.

KESK, TMMOB, Tüm Bel-Sen ve İstanbul Tabip Odası tarafından hazırlanan ortak metni İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç okudu. Açıklamada şöyle denildi:

Kanlı darbe girişimiyle ülkemizin içine sokulduğu kaos ortamında İBB belediye çalışanından tiyatrocusuna, işçisinden hekimine, memurundan yöneticisine kadar, bünyesinde emeği ve onuruyla çalışanları cadı avıyla FETÖ torbasına dahil ederek açığa alma girişimlerini kabul etmiyoruz. Uzun yıllardır İBB bünyesinde görev yapan, demokratik kimlikleriyle bilinen onlarca çalışan FETÖ soruşturması kapsamına alınarak onurları kırılarak görevden alınmışlardır. Üyelerimizin meslektaşlarımızın mağduriyeti 2 aydır devam ettirilmekte. Yaptığımız çağrılara rağmen bu akıl ve vicdan dışı durum ısrarla sürdürülmektedir. İBB'de darbe ve OHAL uygulamasının hemen ardından binin üzerinde çalışanın işine son verilmesi, açığa alınması izaha muhtaç bir uygulamadır. Tüm emekçiler sorgusuz, sualsiz derhal göreve iade edilmeli ve özür dilenmelidir. 

Basın açıklaması metni için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!