Sağlıkta Şiddete Sessiz Kalan Yetkililer Suçludur


  • Eylül 02, 2016
  • 1441

Sakarya ili Yazlık Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli bir hekimin, istenen raporu vermediği için hastası tarafından bıçaklanması, İstanbul Tabip Odası ve SES Şişli Şubesi tarafından yapılan ortak bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

 

2 Eylül 2016 Cuma günü 12.30’da Okmeydanı EAH bahçesinde bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları “Suçlu Bıçaklayan Değil Sessiz Kalandır” yazılı bir pankart açtılar.

 

Basın açıklamasında ortak metin SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak tarafından okundu. Yapılan açıklamada; “Sağlık ortamı her geçen gün daha da kötüleşiyor. Sorunlar giderek büyürken yöneticiler sorunları görmezden gelmeye devam ediyor. Hastanelerde, ASM’lerde, TSM’lerde, ADSM’lerde yani sağlık emekçilerinin çalıştığı her yerde. Kışkırtılmış sağlık hizmeti talebi ile hasta değil müşteri yaklaşımı içinde tıp etiğine uygun olmayan taleplerle sağlık merkezlerine başvurular bir araya gelince gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı darp edilmesin, şiddete maruz kalmasın. Maalesef 31 Ağustos 2016, Çarşamba günü Sakarya ili Yazlık Aile Sağlığı Merkezi’nde hizmet sunan Dr. Fikret Öztürk, görevi başında hastası tarafından kesici, delici aletle ciddi şekilde yaralanmıştır. Karnından ve kasığından bıçak darbesiyle yaralanan Dr. Fikret Öztürk hastaneye kaldırılmış, tedavisi yapılarak gözetim altına alınmıştır. Şiddet sonrası tek tesellimiz arkadaşımızın hayatta kalması olmuştur. Öncelikle, arkadaşımıza acil şifalar diliyor, doktor arkadaşımıza uygun olmayan sürücü raporunu vermesini dayatan, kabul ettiremeyince yaralayan şahsın tutuklanarak yargılanmasını talep ediyoruz. Konunun takipçisi olacağız…  Yaşanan her şiddet olayından sonra biz alanda örgütlü sendikalar ve odalar olarak ve alanda çalışan emekçiler olarak sorunları ve çözüm önerilerimizi sunmamıza rağmen taleplerimizin karşılandığı yönünde en küçük bir işaret göremediğimiz gibi bütün sorunlarımız derinleşerek devam etmektedir. Bütün bu yaşanan sorunların çözülmesi için bir kez daha sesimizi güçlü bir şekilde duyuracağız. Bu akıldışı sağlık sistemine karşı bütün halkımızla birlikte mücadele edeceğiz” denildi.

 

Basın metni için tıklayınız.

 

okm2


Bu HABERİ Paylaş!