İyi Hekimliği Darbe Fırsatçılarına Yedirmeyiz… Dr. Alp Çetiner İyi Hekimlik Yaptığı İçin Cezalandırılıyor! İyi Hekimlik Cezalandırılamaz...


  • Ağustos 10, 2016
  • 19154

Adalet Bakanlığı Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yapan Dr. Alp Çetiner 6 günlük gözaltı sürecinden sonra 09.08.2016 tarihinde tutuklandı ve Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Suçu; İyi hekimlik yapmak, cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler tarafından iyi bir hekim olarak bilinmek...

Dr. Alp Çetiner’i tutuklanmaya götüren süreç ise şöyle gelişti:

1 Ağustos 2016 günü, yeni cezaevi yönetiminin kimi uygulamalarına karşı siyasi tutuklular protesto eylemi gerçekleştirdi. Bu sırada çıkan yangın sebebiyle Dr. Alp Çetiner cezaevi müdürü tarafından olay yerine gitmesi için görevlendirildi. Dr. Alp Çetiner hızla yangın çıkan koğuşa girerek hükümlü ve tutukluların yangın ve dumandan etkilenmemesi, yani zarar görmemeleri için tahliyelerine çalıştı.

Ve bu sürecin ardından; 18 yıllık meslek hayatının büyük bir kısmını cezaevi hekimi olarak yapan Dr. Alp Çetiner cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülere iyi davrandığı, muayene sırasında çay ikram ettiği, sevk sırasında sağlık durumlarını kontrol etmek için yanlarına gittiği gibi komik gerekçelerle cezaevi yönetimi tarafından ihbar edildi ve 6 gün süreyle, avukat dahil hiç kimseyle görüştürülmeden gözaltında tutuldu. Sonrasında ise daha da vahim bir şekilde, hiçbir delil ortaya konulmaksızın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "tutuklu ve hükümlülerin ayaklanmasına iştirak etmek" iddialarıyla tutuklandı.

Bu tutumu gerçekleştirenleri “darbe fırsatçıları” olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. İstanbul Tabip Odası olarak darbe fırsatçılığına izin vermeyeceğimizi duyuruyoruz.

Dr. Alp Çetiner derhal serbest bırakılmalı ve kaldığı yerden iyi ve onurlu hekimliğine devam etmelidir.

 

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!