Darbeci “FETÖ”cülerle Demokrat Hekimleri Birbirine Karıştırmanıza İzin Vermeyeceğiz


  • Ağustos 05, 2016
  • 14066

Odamız Temsilcisi olan ve 20 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kurum hekimi olarak görev yapan Dr. Hüseyin Gazi Yaman’ın 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası açılan soruşturmalar sürecinde “FETÖ/PDY” gerekçesiyle açığa alınması 5 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenen bir basın toplantısıyla kınandı.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu’nca düzenlenen basın toplantısına Yönetim Kurulu Üyelerinin yanısıra hekimler de katılarak destek verdiler.

Basın toplantısı Odamız Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’in konuşmasıyla açıldı. Dr. Erez; “15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası FETÖ’cü dedikleri insanların yanında bu yapılanmayla uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan demokrat-devrimci insanların da canları yakılıyor. Bizler darbecileri bütün varlık sebeplerimizle reddediyor, lanetliyoruz. Ancak darbe girişimi sonrası yapılan antidemokratik uygulamalara da karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

Ardından Dr. Hüseyin Gazi Yaman yaptığı konuşmada; “25 yıllık hekimlik hayatım boyunca nasıl bir duruşum olduğunu herkes bilir. Darbe girişiminden sonra açığa alınan 81 kişiden 7’si Tüm Bel-Sen Üyesi, ben de hem Tüm Bel-Sen hem de TTB-İstanbul Tabip Odası üyesiyim. Benim demokratik kimliğimi kimse sorgulamamıştır. En onur kırıcı olan şey yıllardır mücadele ettiğimiz, karşı durduğumuz darbecilikle, FETÖ’cülükle suçlanmak oldu. Beni suçlamak için en son akla gelecek şeydir darbecilik ya da cemaatçilik. Bize hiçbir açıklama yapılmadı sadece görevden alındığımızı ifade eden kısa bir yazı tebliğ edildi. Bu süreçte görevden almanın hangi kurumdan kaynaklandığı da açığa çıkmış değil; Valilik Belediye’ye, Belediye Valiliğe sorumluluk yüklüyor” diye konuştu ve bu hukuksuz, haksız, akla ve vicdana sığmayan kararın bir an önce geri alınmasını talep etti.

Basın metnini Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Melahat Cengiz okudu. Yapılan açıklamada; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na Açık Mektup: Demokratik mücadele yürüten insanları itibarsızlaştırmaya çalışmayın. İstanbul Tabip Odası Temsilcisi, İETT Genel Müdürlüğü Kurum Doktoru Dr. Hüseyin Gazi Yaman’ın görevden uzaklaştırılmasını durdurun... Darbeci ‘FETÖ’cülerle  demokrasiye inanmış hekimleri birbirine karıştırmanıza izin vermeyeceğiz!... madem darbe başarısız oldu, madem demokrasi kazandı, madem bu ülkenin demokrasi birikimini yok edecek olanlar engellendi, nasıl oluyor da Tabip Odası temsilcisi sanki darbe olmuş gibi görevden uzaklaştırılıyor? Üstelik mağdur etmek yetmezmiş gibi Oda temsilcimiz  Dr. Hüseyin Gazi YAMAN rencide edilerek  ‘FETÖ’ darbeci terör örgütü ile ilişkilendiriliyor?... İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a soruyoruz: Belediyenizin darbe girişimi sonrası yaşadığı bu ruh halinin sebebi nedir? Ülkenin en temel ahlaki normlarını ortadan kaldıran ‘Hainler Mezarlığı’ kurmanın, herkesi yeni bir karşıtlığa sürükleyecek olan ‘Gezi’ye ‘Topçu Kışlası’ lafını belediye kamyonlarının ‘kışla’ kapılarında nöbet tuttuğu günlerde dillendirmenin anlamı ve yararı nedir? Kamuoyunca kimlikleri ve tavırları bilinen Belediye tiyatro oyuncuları, KESK Tüm Bel-Sen üyelerinin yanı sıra Odamız temsilcisi Dr. Hüseyin Gazi YAMAN’ın açığa alınmasının akılla, izanla, demokratik teamüllerle nasıl bir izahı olabilir? Sonuç olarak, Başta Tabip Odası temsilcimiz Dr. Hüseyin Gazi YAMAN olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, KESK Tüm Bel-Sen üyesi olup emeği ile çalışanların keyfi tutumlarla mağdur edilmesine,  demokrat kimlikleri bilinmesine rağmen  darbe fırsatçılığı yapılarak OHAL bahanesiyle tasfiye edilmelerine sessiz kalmayacağımızın bilinmesini ve 20 yıllık belediye kurum hekimliği dahil olmak üzere 25 yıllık hekimlik yaşamında herhangi bir tarikat üyeliği olmaması bir yana her zaman grevli toplusözleşmeli sendikal hakların, insan hakları mücadelesinin ve daha fazla özgürlük daha fazla demokrasi talebinin taşıyıcısı olmuş meslektaşımız, Tabip Odası Temsilcisi,  İETT Genel Müdürlüğü Kurum Doktoru  Dr. Hüseyin Gazi YAMAN’ın mağduriyetinin bir an önce sonlandırılmasını istiyor, sürecin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz” denildi.

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!