Ne Darbeler Nede Çoğunluk Despotizmi! Demokratik, İnsanca Yaşam Savunumuzdur...


  • Temmuz 17, 2016
  • 9584

15 Temmuz 2016 günü ülkeye bir korku filmi gibi yaşatılan Askeri Darbe Girişimini lanetliyoruz... 

Antidemokratik askeri yada sivil hiçbir olay ve olguyu tasvip etmemiz mümkün değildir. 15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi de dahil olmak üzere antidemokratik hiçbir yaklaşım hekim camiası tarafından kabul edilemez.

Bu türde girişimleri hekim ve insan olarak asla kabul etmediğimiz ve etmeyeceğimiz bilinmelidir. Bu darbe girişimini en insani duygularımızla lanetliyoruz, yapanları ve destekleyenleri şiddetle kınıyoruz.

Darbe girişimi etkisiz kılındıktan sonraki süreçte siyasi iktidarın sağduyu ve birleştirici görev ve sorumluluğunu da hatırlatmak isteriz. Bu darbe girişimi 78 milyona karşı yapılmış bir olay olarak değerlendirilmelidir. Ancak yapılan sokağa çağrılarının 78 milyonun bütününe değil, radikal islamcılara ve siyasi iktidar yandaşlarına yönelik olduğunu üzülerek görmekteyiz. Böylesi bir siyasi atmosferin de askeri darbe kadar tehlikeli ve kabullenilemez olduğunu belirtmek isteriz.

Antidemokratik hiçbir olayı kabullenmediğimiz gibi, demokrasi adı altında girişilen ve demokrasi taleplerinden uzak, çoğunluk despotizmine giden her türlü insan hakları ihlalleri, hukuksuz ve hakkaniyetsiz girişim ve olayların da karşısında olduğumuzun tüm meslektaşlarımız ve kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Bu nedenle başta siyasi iktidar olmak üzere parlamentonun en yetkili organ olarak ülkenin ihtiyaç duyduğu barış ve demokrasi için devreye girmesi acil beklenti ve talebimizdir.

İSTANBUL TABİP ODASI


Bu HABERİ Paylaş!