Gezi Hekimliği Yargılanamaz


  • Haziran 21, 2016
  • 2683

Gezi Direnişi’nde yaralı vatandaşlara acil sağlık yardımı yapıldığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nın Odamız (2012-2014 dönemi) Yönetim Kurulu ve Onur Kurulu’nun görevden alınması talebiyle açmış olduğu davanın 2. duruşması 21 Haziran 2016  günü Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Duruşmada söz alan Sağlık Bakanlığı avukatları, İstanbul Tabip Odası’nı “amacı dışında faaliyetlerde bulunmak”la itham ettiler ve dönemin Yönetim Kurulu ve Onur Kurulu üyelerinin görevden alınması talebini yinelediler.

Odamız avukatları ise davayı bir demokrasi ayıbı olarak nitelendirdiklerini belirterek davanın sonlandırılmasını istedi.

2013 yılı Odamız Yönetim Kurulu üyelerinin listesini isteyen mahkeme, duruşmayı 6 Ekim 2016 tarihine erteledi. Duruşmanın ardından adliye önünde “Gezi Hekimliği Yargılanamaz” yazılı bir pankart açarak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında ilk sözü Odamız Genel Sekreteri Dr.Samet Mengüç aldı. Dr. Mengüç; “Bugün görülmekte olan dava İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu’nu görevden almak için açılan bir davadır. Sağlık Bakanlığı’nın yaralı insanlara neden yardım ettiğimizi sorguladığı bir davadır. İstanbul Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanları olarak yaralılara müdahale ettik, bundan sonra da ihtiyaç duyan her yaralıya yardım etmeye devam edeceğimizi buradan duyuruyoruz” dedi.

Odamız Başkanı Prof. Dr. Selçuz Erez ise yaptığı konuşmada, haklarında dava açılan meslektaşlarının hekimliğin gereğini yerine getirdiğini ifade ederek, “Gezi olaylarında hekimler bu şekilde davranmasalardı gerek odamız üyeleri gerekse dünyadaki benzerlerimiz tarafından ayıplanırlardı. İstanbul Tabip Odası diğer tabip odaları gibi meslektaşlarının demokratik seçimiyle vazife başına gelmiş bir kuruluştur. Bu demokratik seçimi mahkeme kararıyla ortadan kaldırmaya çalışmak hukuka sığmaz. Her koşulda ihtiyacı olan vatandaşın yanında yer alacağız” dedi.

Av. Meriç Eyüboğlu , 2012-2014 yılı İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. M. Taner Gören ve TTB Merkez Konsey Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Raşit Tükel’in de yaptığı açıklamaların ardından basın açıklaması sona erdi.  


Bu HABERİ Paylaş!