1 Günde 3 Şiddet Olayı İsyan Ettirdi


  • Haziran 13, 2016
  • 22145

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 12 Haziran 2016, Pazar günü biri Kadın Hastalıkları ve Doğum Acil, diğer ikisi Çocuk Hastalıkları Acil Servisi’nde olmak üzere 3 hekime şiddet olayı yaşanması hekimleri ve sağlık çalışanlarını isyan ettirdi.

Uzun bir süredir çalışma koşullarına, güvensiz ortamlarda çalıştırılmaya karşı tepkili olan ve yaşanan sorunlarla ilgili taleplerini daha geçtiğimiz günlerde hastane yönetimine ileten Pediatri Asistanları, Odamız ve SES Bakırköy Şubesi’nin de katılımıyla konuya dair bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

13 Haziran 2016 günü saat 13.00’da Hastane Çocuk Hastalıkları Acil Servisi önünde bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanlarının “Şiddet Varsa Biz Yokuz, Sağlığınız Yok” çağrısıyla yaptıkları basın açıklamasına Odamız Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç de katıldı. Basın açıklaması öncesinde bir konuşma yapan Dr. Samet Mengüç, sağlıkta yaşanan, çalışanları hedef alan şiddet olaylarının tesadüf olmadığını, Sağlıkta Dönüşüm politikalarının çalışanları hedef tahtası haline getirdiğini dile getirdi. Dr. Mengüç, acil servislere yönelen hasta sayısında büyük artış olduğuna, az sayıda hekim ve sağlık çalışanının, tamamen güvensiz ortamlarda, uzun çalışma süreleri boyunca hasta bakmaya zorlandığına dikkat çekti ve yetkilileri hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sesine kulak vermeye çağırdı.

Ardından okunan basın açıklamasında; “Türkiye'nin ve İstanbul'un en yoğun hastanelerinden birinde Güvensiz ortamda kalitesiz sağlık hizmeti sunmaya zorlanmaktayız. Geleceğimiz olan çocuk hastalarımıza sadece 30 saniye ayırmamız uygun görülmekte ve sağlık hizmeti sadece bakmak olarak algılanmakta mesleğimizi uygun ve nitelikli olarak yerine getirmemiz sağlık adına sağlık hizmeti vermeye çalışmamız engellenmeye çalışılmaktadır. Bu engellemeye yönelik gerek hekimler olarak bizler ve gerekse hastanemize başvuran hasta yakınları daha önce bir çok kez hastane yönetimi ve Bimer, Sabim gibi ilgili mercilere şikayet dilekçesi vermiş ama sonuç alınamamıştır. İnanıyoruz ki, bizler; KİMSE EN KIYMETLİSİ OLAN ÇOCUKLARINA SADECE BAKMAK İÇİN BAKILMASINI İSTEMEZ. Sağlıkta şiddete ve sağlık hizmetinde yozlaşmaya hayır diyoruz hasta, hasta yakını ve sağlık çalışanları olarak etik olmayan sadece bakmak olan sağlığa (muayene içermeyen sağlığa) hayır diyoruz ve siz basın aracılığı ile sesimizi duyurmak istiyoruz. 24 saat içerisinde çocuk acil servisine başvuran hasta sayısı kış aylarında 1200-1800 diğer aylarda ise 800-1200 arasında değişmektedir. Bu kadar yoğun bir ortamda iki poliklinik odasında 2 hekim arkadaşımız hasta karşılamaktadır. Hastaların aciliyetini belirten triaj hastanemizde bulunmamakla birlikte hasta ve hasta yakınları acil kavramını bilemediklerinden bazen gereksiz bekletilmekte bazense bağırış çağırış ile sadece 'sağlık 'adına bakılmaktadır. Böyle bir ortamda eğitim kadrosu veya uzman gözetimi olmaksızın tamamen güvensiz bir ortamda sağlık hizmeti sunmaya zorlanmaktayız. İnsanlık ve mesleğimiz adına çocuklarımıza etkin ve doğru sağlık hizmeti vermek istiyoruz” denildi.

Hastane Pediatri Asistanları 9 Haziran 2016 tarihinde Hastane Yönetimi’ne sundukları dilekçede, çalışma koşulları, eğitim ve izin hakkı gibi sorunlara dikkat çekmişti.

Basın metni için tıklayınız.

09.06.2016 tarihli dilekçe için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!