23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun…


  • Nisan 21, 2016
  • 2074

23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Atatürk ve mücadele arkadaşları tarafından açıldığı tarihtir. Halkın yeniden doğduğu, makus talihini yenmeye başladığı bu çok önemli günün Cumhuriyet’in kurucuları tarafından ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak tanımlanması, kurucuların ulusal egemenliğe olduğu kadar çocuk haklarına da ne büyük oranda önem verdiklerinin göstergesidir.

Ne yazık ki ülkemizde bugün ne çocuk haklarının öncelenmesinden ne de meclisin öneminden söz edebilmek mümkün değil. Eğitimin gericileştirilerek çocuklarımızın geleceğinin teslim alınmaya çalışıldığı, çocuk tacizinin neredeyse olağan karşılandığı bir ortamda; çocukların haklarını öne çıkaran 23 Nisan bayramının değeri ve çocuklarımıza özgür, demokratik, çağdaş bir ülke bırakma sorumluluğumuz daha da artmış durumda. 

Ülkemiz açısından son derece önemli, kutlanmaya değer yıldönümlerinden biri olan bu tarihin mevcut iktidar tarafından temelsiz gerekçeler öne sürülerek unutturulmak istenmesi şiddetle kınadığımız ve asla kabul etmeyeceğimiz bir tutumdur.

Bütün meslektaşlarımızın ve çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyor, yakın bir gelecekte bu bayramın özgür, demokratik, çağdaş, barış içinde bir ülke ortamında doyasıya kutlanacağından emin olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!