Dr. Ersin Arslan Hep 30 Yaşında


  • Nisan 18, 2016
  • 2418

Dr. Ersin Arslan’ın görevi başında, bir hasta yakını tarafından katledilerek öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçti. Sevgili meslektaşımızın aramızdan kopartılmasının yıldönümünde ülkenin birçok ilinde olduğu gibi İstanbul’da da anma etkinlikleri ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

18 Nisan 2016, Pazartesi günü Türk Tabipleri Birliği- İstanbul Tabip Odası ve SES İstanbul Şubeleri “Bu Şiddet Sona Ersin” pankartı ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eski Başhekimlik önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına Odamız adına Yönetim Kurulu Üyeleri Dr.İncilay Erdoğan ve Dr.Ümit Şen ile TTB İkinci Başkanı Prof.Dr.Raşit Tükel katıldı. Yapılan konuşmaların ardından ortak basın metnini Dr. Ümit Şen okudu. Açıklamada; “Bugün Türkiye’de sağlıkta kaos vardır! Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda, iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, teknisyenlik yapılmaz! Nitelikli sağlık hizmeti verilmez! Sağlık Bakanı’na sesleniyoruz. Yeter! Sizin göreviniz halkın sağlığını korumaktır, sağlık çalışanlarını korumaktır. Sermayeye halkın sağlığından, hastalığından para kazandırmak sizin işiniz değildir. Sağlık çalışanları birer cam tüp değildir. “Düştü, kırıldı” deyip ayağınızın ucuyla bizleri itip geçemezsiniz. Sizi; şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye çağırıyoruz. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya davet ediyoruz. Taleplerimizin yerine getirilmesi için, daha etkili eylemlerle ve kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!