Silivri’de 14 Mart Bildirgesi Okunmadı


  • Mart 15, 2016
  • 1741

İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilciliği 14 Mart Tıp Haftası Programı çerçevesinde Silivri  Atatürk Anıtı önünde bir anma gerçekleştirdi. Etkinliğe, Silivri’de çalışan hekim ve diğer sağlık çalışanları, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, SES ve Eğitim-Sen Silivri temsilcileri de katıldı. İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilcisi Dr. Fethi Bozçalı törende bir konuşma gerçekleştirdi.

13 Mart akşamı Ankara Kızılay’da yaşanan bombalı katliama değinen Dr. Bozçalı “Ankara'da yine bir katliam haberi aldık; şu ana kadar 37 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Dün akşamdan bu yana Ankara Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği Ankara’da yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde, yaşam savaşı veren yurttaşlarımızla ilgilenmeye çalışıyorlar. Biz hekimler, yaşatmak için ant içmiş bir mesleğin mensuplarıyız. Yaşatmak isterken gözümüzün önünde insanlar ölüp gidiyor. Bu yüzden 14 Mart’ta sorunlarımızı dile getirmek bize zor geliyor. Üzgünüz, yastayız, bir o kadar da öfkeliyiz. Bu topraklarda bu ölümler bir an evvel bitmeli... Ülkemizde ve dünyada gerçekten artık barış olsun” diye konuştu.

Geleneksel olarak okunması gereken 14 Mart Tıp Bildirgesi Ankara katliamı nedeniyle okunmadı…

Atatürk anıtına çelenklerin konulması, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarında yitirdiklerimiz anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında tören sona erdi.


Bu HABERİ Paylaş!