Felsefe Etkinlikleri 8 Psikiyatrinin Felsefi Sorunları 2


  • Şubat 01, 2016
  • 2113

Sevgili Felsefe Dostları,

Şubat toplantımızda Saffet Murat Tura ile Psikiyatri Felsefesi üzerine konuşmaya devam ediyoruz.

İlk toplantımızda S.M. Tura* ile psikiyatri felsefesine bir giriş yaptık. Bilim felsefesi tarihinde bir yolculuk yaparak "eşölçümlü olmama (incommensurability)" kavramı çerçevesinde psiko-dinamik psikiyatri ile organik psikiyatrinin  aynı teorik nesneyi yani hastayı/hastalığı  farklı kavramlar üzerinden  açıklamaya çalıştığını, aslında kavramsal bir çelişki yaşandığını, psikiyatrideki bu durumun yani eş ölçümlü olmamanın nedenlerini dinledik.

Zaman darlığı ve konunun önemi nedeniyle konuşmayı ikiye bölüp Şubat ayında devam etmeye karar verdik. Ekte Saffet Murat Tura'nın geçen toplantı ve önümüzdeki toplantıyla ilgili olarak gönderdiği özeti bulacaksınız.

7 Şubat pazar günü görüşmek dileğiyle sevgi ve saygılarımızla, 

İSTANBUL TABİP ODASI

*Saffet Murat Tura 1955 yılında Akyazı'da doğdu. 1980 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre fizyoloji üzerine çalıştıktan sonra 1986 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nde psikiyatri uzmanlığını tamamladı.Analitik yönelimli psikoterapi üzerine çalışmalar yaptı. 1993 yılında İmago Psikoterapi Merkezi'ni kurdu. Yurt içinde ve yurt dışında bilimsel çalışmalarının yanı sıra felsefe ve politika konularında yazıları yayımlandı. Tura'nın " Freud'dan Lacan'a Psikanaliz " , "Günümüzde Psikoterapi", "Şeyh ve Arzu", "Histerik Bilinç" ve  "Madde ve Mana" adlı kitapları bulunmaktadır.


Tarih: 7 Şubat Pazar
Saat: 11.00
Yer: İTO Kadıköy Bürosu


Bu HABERİ Paylaş!