Koordinatları Veriyoruz, Cizre, Cudi Mahallesi, Caferi Sadık Sokak No.5…


  • Ocak 28, 2016
  • 2872

TTB- İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri olarak 27 Ocak 2016 günü İstanbul Tıp Fakültesi Temel Bilimler binası önünde bir araya gelerek, Cizre’de yaşanan ölümlere, yaralılara sağlık yardımı götürülmemesine dair basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamada; “İnsanlık Bodrum Katında Ölüme Terkedildi! Sessiz Kalmayalım!” pankartı açıldı. Basın açıklamasına KESK İstanbul Yürütme Kurulu, DİSK üyesi işçiler ve Tıp Öğrencileri Komisyonu da destek verdi. Açıklamaya Odamız adına Yönetim Kurulu Üyelerimiz Dr. İncilay Erdoğan ve Dr. Dilek Kanmaz katıldı.

Açıklamada ilk olarak Dr. İncilay Erdoğan söz aldı. Dr. Erdoğan; “Günlerdir burada barış nöbeti tutuyoruz, insanlar ölmesin diyoruz, barış istiyoruz diyoruz. Bu ülkeye barış gelsin istiyoruz. Her sabah yaralı haberleriyle, sokaklarda bekleyen cenazelerle, insanların ölüm haberleriyle uyanmak istemiyoruz. Cenazelerine, yaralısına kavuşamayan, annesine, bebeğine ne olduğunu bilmeyen insanların serzenişlerini bizler buradan duyuyoruz ve onların sesini buradan duyurmak için haykırıyoruz. Dün TTB olarak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile görüşmemizde Cizre’de 30 insanın bodrum katında mahsur kaldığını ve maalesef bunlardan 4’ünün yaşamını yitirdiğini öğrendik. 20’ye yakın ağır yaralının olduğunu öğrendik. Buradan Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere herkese sesleniyoruz, çığlık olacağız, haykıracağız, gerekirse 100 günlerce burada bekleyeceğiz, barış bu ülkeye gelene kadar, anaların ağlamadığı, çocukların güldüğü bir yaşam doğana kadar haykıracağız. Sağlık Bakanlığı’na tekrar çağrımızdır, sağlık hizmeti almak zorunda olanlara sağlık hizmetlerini götürmek zorundadırlar. 112 yerine AİHM’ni arar olduk. İnsanlar sağlık hizmetleri alamaz durumdalar. Biz sağlık çalışanları olarak ülkemizdeki ölümleri izlemeyeceğiz, yaşatmak için sesimizi çıkartacağız” dedi.

Ardından TİHV Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı söz aldı. Dr. Fincancı “Türkiye’nin dört bir yanından çığlıklar atıyoruz, bu sesi duyurmak için. TİHV 3 aylık raporunu açıkladı. Günlük raporlarımızı yayınlıyoruz ama bugüne kadar 200 sivil yaşamını yitirdi. Hastaneler karargah haline getirildi. Hastaneler hizmet veremez hale getirildi. Hastane personeli yemeği sayısını artırdılar. Her gün fotoğraf paylaşılıyor ve hiçbir soruşturma açılmıyor, Kürtlere yönelik bir imha içine girilmiş durumda. Bu tarih onları yargılayacak. Bundan kaçamayacaklar. Bizler barış için mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Hüseyin Özev ise yaptığı konuşmada; “Ülkemiz 7 Hazirandan sonra çatışmalı bir döneme girdi. Son dönemlerde bu çatışmalı ortam savaş halini aldı. Bodrum katlarında bekleniyor, insanlar ölüyor, yaralıları alamıyoruz. 10 Ekim’de Ankara’da barış mitingi için toplandık ve 101 arkadaşımızı kaybettik. Sultanahmet’te, Suruç’ta bombalar patlatıldı. Biz barış istiyoruz artık, çatışmalı ortam istemiyoruz, bunun için mücadele edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından ortak basın açıklamasını Bakırköy SES Eşbaşkanı Nuran Güngör okudu. Açıklamada; “BU GÜZEL ÜLKENİN, BU KADİM TOPRAKLARIN HER BİR YANINDA YAŞAYAN TÜM İNSANLAR İÇİN, GELECEĞE DAİR HAYALLER KURABİLMEK, UMUT VE MUTLULUK ÜRETEBİLMEK İÇİN BARIŞ VAZGEÇİLMEZİMİZDİR. Sağlık emekçileri olarak; hastanelerimizi özel harekatçı üslerine çeviren, mesleğimizin gerektirdiği şekilde çalışma hakkımızı yok sayan, bizleri öldüren ve tehdit eden, halkın sağlık hakkını, yaşam hakkını, beslenme, barınma ve temiz suya erişim hakkını ihlal eden AKP’nin savaş politikalarına karşı çıkacağımız ve barışta ısrarcı olacağımız bilinmelidir. Ve son olarak; Bodrumda ölüme terk edilmiş insanlığımız için koordinatımız Cizre Cudi Mahallesi, Caferi Sadık Sokak No: 5’tir. Tüm kamuoyunu, ülkenin her yerinden vatandaşları insanlığımızın enkaz altında ölüme terkedilmesine seyirci kalmamaya, yetkilileri ACİLEN, ACİLEN, ACİLEN adım atmaya çağırıyoruz” denildi.


Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!