Emek ve Meslek Örgütleri Sultanahmet'te Hayatını Kaybedenleri Andı


  • Ocak 25, 2016
  • 1149

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 18 Ocak Pazartesi günü Sultanahmet’te gerçekleşen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına Sultanahmet Meydanı’na çiçek bıraktı.

DİSK adına konuşan Genel Başkan Kani Beko, “Her katliamın ardından ilk refleks olarak katliamın siyasi, ideolojik, toplumsal hedeflerini başarısız kılmaya yönelik hamleler yapmak bir yana tam aksi yönde bu hedefe güç veren biçimde, ölenleri suçlayan, basına yasaklar koyan bir anlayışın katliamları durduramayacağı ortadadır” dedi.

KESK Eşbaşkanı Lami Özgen ise Reyhanlı Katliamı’nın ardından faillerin bulunup sorgulanmadığı, ardından Suruç, Ankara, Diyarbakır ve en sonda Sultanahmet Katliamı’nın yaşandığını belirterek katillerin bulunup yargılanması gerektiğini belirtti.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, katliamda hayatlarını kaybedenleri unutmayacaklarını, acılarını paylaştıklarını vurguladı.

TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ise katliamda hayatını kaybedenleri anarak katliamın sorumlularının yargılanmasını istedi.


Bu HABERİ Paylaş!