Ruh Sağlığımız Bozulmadan, Barış Hemen Şimdi!


  • Aralık 23, 2015
  • 2737

Güneydoğu’daki Kürt şehirlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, insan hakları ve sağlık hakkı ihlalleri başta çocuklar olmak üzere pek çok yurttaşın mağdur olmasına, hayatını kaybetmesine yol açtı. Bu gelişmeler üzerine Bakırköylü sağlık çalışanları, İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, DİSK Dev Sağlık-İş Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Temsilciliklerinin çağrısıyla 23 Aralık günü Psikiyatri Acil Servisi önünde toplanarak Başhekimlik önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Başhekimlik önünde toplanan sağlık çalışanlarına seslenen İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dilek Kanmaz; “Doktorlar, sağlıkçılar insanların sağlığı için oradalar. Ancak şu an bölgedeki sağlık kurumları askeri üs olarak kullanılıyor, insanların sağlığa erişim hakkı engelleniyor. Bugün buraya güneydoğuda yaşanan zalimliğe, zulme dur demeye geldik” dedi.

Dr. Dilek Kanmaz’ın ardından söz alan SES Bakırköy Şube Genel Sekreteri Ertan Taştan ise; “Güneydoğu tamamıyla bir savaş bölgesi haline gelmiştir. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri olarak yıllardır savaşa karşı olduğumuzu haykırdık, savaşa değil sağlığa, eğitime bütçe dedik, halk için bütçe dedik ama maalesef AKP iktidarı tam aksine bir savaş bütçesi hazırladı. Halka refah içinde yaşamayı bir zül olarak gördü. Biz sağlık çalışanları olarak savaşa karşı olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Tabip Odası Hastane Temsilcisi  Psikiyatri Asistanı Dr. Soner Alıcı hazırlanan basın açıklamasını okudu.

Aynı Saatlerde Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH sağlık çalışanlarıda  savaşa karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!