Dr. Melike Erdem’i Sevgi ve Hüzünle Anıyoruz


  • Kasım 30, 2015
  • 1608



SABİM ihbar hattı baskısı ve uğradığı soruşturmalar sonrasında 30 Kasım 2012 günü çalıştığı hastanede hayatına son vererek aramızdan ayrılan Dr. Melike Erdem için bir anma töreni gerçekleştirildi.

Aramızdan ayrılışının 3. Yılında, 30 Kasım 2015 günü saat 13.00’da olayın yaşandığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde hastane çalışanları, İstanbul Tabip Odası ve SES Aksaray Şube temsilcileri bir araya geldiler.

Acil Servis önünden Dr. Melike Erdem’in hayatını kaybettiği yere dek bir yürüyüş gerçekleştiren sağlık çalışanları burada bir açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Dr. Melike Erdem’i intihara sürükleyen ağır çalışma koşulları hatırlatıldı ve “Bizler; Hastanelerde, Tıp Merkezlerinde, Polikliniklerde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde, Muayenehanelerde, Eczanelerde, Çalışan Sağlık Emekçileriyiz!

Hangi İnançtan, Düşünceden, Milliyetten olduğumuza bakılmaksızın, iktidarların Aç, Yoksul bıraktığı ve Hala Kapıkulu olarak görülen SAĞLIK EMEKÇİLERİYİZ!

Mesleğimizi Din, Dil, Irk ayrımı yapmadan sürdürüyoruz.

Emeğimizle, Alınterimizle çalışıyor üretiyoruz!

Mesleki Bilgimizi Halktan Yana Halk İçin Kullanıyoruz!

Halk İçin Parasız Sağlığı Savunuyor, Mesleğimizi Halkın Çıkarına, İhtiyaçlarına uygun olarak kullanmak istiyoruz.

Doktor, Sağlık Memuru, Hemşire, Ebe, Psikolog, Sosyolog, Veteriner, Eczacı, Hasta Bakıcı, Temizlikçi ve Kamu Hizmeti veren başka iş kollarında çalışan memurlarız, İşçileriz. Meslek Onurumuzun Korunmasını İstiyoruz.

Emeğimizle varız, Ama Emeğimizin Karşılığını Alamıyoruz, Sorunlarımız var, Ama Çözülmüyor!

Bakmamız gereken hasta sayısı dünya ortalamasının neredeyse 8 katı.

İşimizin ağırlığı ve sağlık üretirken fiziki ve sağlıksız koşullar sağlığımızı da bozuyor. Tehlikeli ve ölümcül birçok hastalığa maruz kalıyoruz

Bugüne kadar iş güvencesi olan kamu emekçilerinin elinden şimdi de bu güvence alınarak, güvencesiz, sözleşmeli, taşeron, esnek ve kuralsız bir çalışma dayatılmak istenmektedir. Böylelikle aynı iş daha ucuza köle gibi çalışma şartlarında yaptırılmak istenmektedir.

Fiziki, ruhsal, düşünsel ve mesleki olarak kendimizi geliştirmeye imkan tanıyacak eğitimin, zamanın ve desteğin sağlanmasını İSTİYORUZ!

Biz de emeğimizin karşılığını almak İSTİYORUZ! İş güvencesi İSTİYORUZ!” denildi.

Yapılan açıklamanın ardından kırmızı karanfiller bırakılarak Dr. Melike Erdem hüzünle anıldı.

Basın metni için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!