Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nu Andık


  • Kasım 23, 2015
  • 2687



Aramızdan ayrılışının 21. Yılında İstanbul Tabip Odası Eski Genel Sekreterlerinden ve işçi sağlığı alanının duayen isimlerinden Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nu ailesi, mücadele arkadaşları ve meslektaşları olarak andık.

Anmaya Odamızı temsilen  Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakkan Hekimoğlu, İşyeri Hekimliği Komisyonu adına Dr. Metin Günay ve Dr. Mustafa Sülkü katıldılar.

Zincirlikuyu’daki mezarı başında toplanan dostları Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nun sosyalist hareketteki mücadelelerinden, 12 Eylül darbesi öncesi yürüttüğü sosyalist mücadelesinden, İşçi Sağlığı Derneği’nin kuruluşu ve sonrasındaki emeklerinden, 12 Eylül sonrası arkadaşlarını toplamasından, Tabip Odası’nın açılışı ile birlikte odada yürüttüğü mücadeleden anılarını aktardılar.

İşçi Sağlığı Derneği’nde birlikte çalışma yürüttüğü işçilerden birii,  konuşmasında “O işçi sınıfının doktoruydu. Parada pulda gözü yoktu. Ne zaman bir hastamız olsa kar kış demez külüstür arabasıyla  yanımızda olurdu” cümleleriyle  Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nun gerçek bir işçi dostu olduğunu aktardı.

Anma etkinliğine katılanlar yapılan konuşmaların ardından Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nun isteği üzerine simit yiyip ayran içerek O’nu andılar.


Bu HABERİ Paylaş!