Emek ve Meslek Örgütü Temsilcileri İfade Verdi: 1 Mayıs’ta Yine Taksim’de Olacağız


  • Ekim 27, 2015
  • 1190

DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu ile TTB Merkez Konseyi üyesi Demirdizen, İstanbul’da 2015 1 Mayıs’ı için Taksim’e çağrı yaptıkları gerekçesi ile hakkında açılan soruşturma kapsamında savcıya ifade verdi. Adliye önünde açıklama yapan emek ve meslek örgütü temsilcileri, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaya devam edeceklerini belirtti.

İstanbul’da 2015 1 Mayıs’ı için Taksim’e çağrı yapan emek ve meslek örgütü temsilcileri hakkında açılan soruşturma kapsamında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile TTB Merkez Konseyi üyesi Hüseyin Demirdizen, dün (26 Ekim) terör savcısına ifade verdi.

Bu yılki 1 Mayıs kutlaması için haklarında “İzinsiz gösteri yürüyüşe ve suça azmettirme” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında ifade veren DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve TTB Merkez Konseyi üyesi Hüseyin Demirdizen, her yıl aynı soruşturmanın açıldığını belirtirken, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Savcı Adem Meral’e ifade veren Çerkezoğlu ve Demirdizen, adliyedeki işlemlerin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

DİSK Avukatı Nejdet Okcan, 1 Mayıs 2015’teki kutlamalar hakkında İstanbul Emniyeti’nin yaptığı suç duyurusu üzerine DİSK, KESK ve TTB temsilcileri hakkında soruşturma başlattığını hatırlattı. Okcan, “Savcılık makamına, bu konuda verilmiş Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını, Anayasa Mahkemesi kararlarını, 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nin geçen yıl verdiği beraat kararını ve diğer savcılıklarca verilmiş kovuşturmaya yer olmadığına dair kararları tekrar sunduk” dedi.

Çerkezoğlu: Taksim Meydani 1 Mayıs alanıdır

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı’nda yaptıklarını hatırlattı, “Son 3 yıldır da, yasaklamalara karşın 1 Mayıs ve Taksim irademizi devam ettiriyoruz” dedi. Savcılık ifadesinde de aynı şeyleri vurguladıklarını belirten Çerkezoğlu şöyle konuştu: “1 Mayıs ve Taksim Meydanı mücadelemizle kazanmış olduğumuz bir haktır. Taksim Meydanı, 1 Mayıs alanıdır. Bugüne kadar olduğu gibi, 1 Mayıs’larımızı Taksim’de kutlamaya, orada yitirdiğimiz arkadaşlarımızı anmak ve işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele, dayanışma gününü Taksim’de kutlama kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

Demirdizen: Bu son olsun

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen de daha önce de 1 Mayıslar hakkında soruşturmalar açıldığını, takipsizlikle sonuçlandığını hatırlattı.

Haklarında açılan davaları AİHM’e taşıdıklarını belirten Demirdizen, “AİHM dedi ki, ‘Ülkenin herhangi bir meydanı, haklarıyla ilgili açıklama yapacak insanlara yasaklanamaz’. Dolayısıyla, tabii ki Taksim alanı ve 1 Mayıs’ın bir önemi var. Herhangi bir meydanın da bu anlamda yasaklanamayacağını söylemişti. Ne yazık ki aynı şeyle karşılaştık. Biz en azından bu 1 Mayıs soruşturmasının bu anlamda bir son olmasını diliyoruz” diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de Aynı soruşturma kapsamında Ankara’da ifade vereceği öğrenildi.


Bu HABERİ Paylaş!