Tunus Halk Cephesi’nin Taziye ve Dayanışma Ziyareti


  • Ekim 13, 2015
  • 1405

Tunus Halk Cephesi sözcüsü Hamam Hammami 10 Ekim Ankara Katliamı nedeniyle Tunus halkının başsağlığı dileklerini ve dayanışma mesajlarını iletmek üzere odamızı ziyaret etti. 13.10.2015 tarihinde İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında gerçekleşen taziye ve dayanışma ziyaretinde odamızı Başkan Prof.Dr.Selçuk Erez ve Genel Sekreter Op.Dr Samet Mengüç temsil etti.

Hammami yapılan görüşmede, Ankara Katliamında 100'ün üzerinde emekçinin, barışseverin hayatını kaybetmiş olmasının ve 500 civarında kişinin yaralanmasının Tunus halkında derin üzüntü ve kaygı yarattığını iletti. Tunus halkı adına başsağlığı ve taziye mesajlarını ileten Hammami; Odamız Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez'in sorusu üzerine; Tunus Halk Cephesi’nin kuruluş süreci, amaçları ve şu anda Tunus'ta yürüttüğü çalışmalar hakkında kısaca bilgilendirmelerde bulundu. Özetle Emek, Barış ve Demokrasi Platformu denilebilecek 9 ayrı siyasi partiden oluşan Tunus Halk Cephesi’nin; Diktatör Binali'nin devrilerek Suudi Arabistan’a sığınması ile sonuçlanan süreçte çok büyük rol oynadığını belirtti. Tunus Halk Cephesi bugün Tunus Parlamentosu’nda 15 Milletvekili ile temsil edilmektedir. 3. büyük parti olmasına rağmen ana muhalefet partisi olarak görev yapmaktadır.

Hammami; bugün Türkiye'de yaşananları Ortadoğu'da yaşananların bir devamı olarak gördüklerini iletti. Irak'ta, Suriye'de yaşananların bir versiyonunun Türkiye'de sergilenmekte olduğunu, tüm bu olayların temelinde mezhepsel çatışmanın yatmakta olduğunu düşündüklerini iletti.  AKP'nin Kürtlere karşı savaş açmasıyla başlayan bu süreçte asıl hedeflenenin halkların bölünmesini sağlamak olduğunu söyleyen Hammami, bunu engellemenin tek yolunun da Emek-Barış ve Demokrasi ekseninde bir yaşam inşaa etmek ve böylece halkların bir arada yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Odamız adına söz alan Genel Sekreterimiz Dr. Samet Mengüç ise bu acı dönemde Tunus halkının başsağlığı mesajları ve dayanışma duyguları nedeniyle Hammami şahsında Tunus Halk Cephesi’ne ve tüm Tunus Halkına teşekkür ettiklerini, TTB ve İstanbul Tabip Odası olarak Dünya'da meslek örgütü olmakla birlikte Emek-Barış ve Demokrasi mücadelesi veren nadir örgütlerden biri olmanın onurunu taşıdıklarını belirtti. 1953 yılından bu yana başta sağlık alanı olmak üzere her alanda emek-barış ve demokrasi mücadelesi verildiğini ve bundan sonra da bu mücadeleye devam edileceğini, bu amaçla dünyadaki tüm emek-barış ve demokrasi mücadelesi veren kişi, kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisinde olmaya devam edileceğini belirtti.


Bu HABERİ Paylaş!