Türkiye Ayakta, İstanbul Ayakta… Korkmayacağız, Yılmayacağız, Unutmayacağız!


  • Ekim 11, 2015
  • 5545



Ankara Barış Mitingi’ne yönelik katliamda şu ana dek 100’ün üzerinde yurttaşın yaşamını yitirmesi, onlarcası ağır durumda olmak üzere yüzlerce yurttaşımızın yaralanması ülke çapında büyük bir öfke, üzüntü ve isyan dalgasına yol açtı.

Mitingin de örgütleyicileri olan KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından yapılan 2 günlük iş bırakma çağrısı tüm ülkede olduğu gibi İstanbul’da da yoğun destek gördü.

İstanbul’da 4 meslek örgütüne bağlı işyerlerinde iş bırakıldı. Katliamın yaşandığı saat olan 10.04’de ise işyerlerinde, okullarda, alanlarda anma törenleri ve basın açıklamaları gerçekleştirildi.

İstanbul’daki etkinliklerin merkezi İstanbul Tıp Fakültesi oldu. Sabah erken saatte biraraya gelen kalabalık kitle İstanbul Tıp Fakültesi hastanesi önünde caddeye çıkıp saygı duruşunda bulundu, katliamda hayattan kopartılan canlarımızı andı, basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kurumlar adına ortak basın açıklamasını TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel yaptı. Yapılan açıklamada; “Ankara’da patlayan bombaların sorumluları bellidir.

O sorumlular diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır.

O sorumlular 400 vekil hevesi duvara toslayanlardır.

O sorumlular katillere silah ve mühimmat gönderenlerdir.

O sorumlular koltuk sevdasına düşüp ülkeyi kana boğanlardır.

Bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek, yani terörle durdurmayı umuyorlar.

Yılmayız; sinmeyiz.

Ey bombacılar! Koltuk hırsından gözü dönmüşler! Size sesleniyoruz:

Bütün vahşetinize karşın biz eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede, bir arada, barış içinde, emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız.

Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı da sizin yaptıklarınızı da unutmayacağız.

11, 12 ve 13 Ekim günleri hep birlikte yasımızı tutuyoruz. Bugün ve yarın bütün Türkiye’de iş bırakıyoruz” denildi.

Açıklamanın ardından DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu ve TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz birer konuşma yaptılar.

Açıklamaların ardından hastane içinde yürüyüş gerçekleştirildi ve katliamda yitirdiğimiz canlardan Dicle Deli’nin cenaze törenine katılmak üzere İstanbul’un değişik noktalarından yola çıkan kitleyle buluşmak üzere Kocamustafapaşa’ya yüründü. Kalabalık kortej “Katili Tanıyoruz” yazılı ortak pankart arkasında Silivrikapı Mezarlığı’na dek yürüyerek Dicle Deli’nin cenazesini gözyaşları içinde karşıladı.

Merkezi etkinliğin yanısıra İstanbul’daki birçok hastane ve sağlık kurumunda da anma törenleri ve basın açıklamaları gerçekleştirildi. Aciller ve kronik hasta takipleri dışında sağlık hizmeti sunulmadı.

İstanbul’daki hekimler, sağlık çalışanları da tüm ülkeden yükselen “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız, İsyandayız! Korkmayacağız, Yılmayacağız, Unutmayacağız” çağrısına ses kattılar.

Yapılan anma etkinliklerinin ardından vatandaşlar katliamda aramızdan kopartılan canları uğurlamak üzere İstanbul’un farklı ilçelerinde yapılan cenaze törenlerine katılmak için yola çıktı.

Basın metni için tıklayınız.

 

CAPA TIP FAKÜLTESİ

BAĞCILAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESi

BAKIRKÖY RUH SİNİR VE SADİ KONUK

 

ERENKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ

ŞİŞLİ ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

PENDİK REMEDY HASTANESİ

LEVENT SEMT POLİKLİNİGİ

EYÜP DEVLET HASTANESİ

İSTANBUL TABİP ODASI SİLİVRİ TEMSİLCİLİGİ


OKMEYDANI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ


 


Bu HABERİ Paylaş!