Suruç Katliamına Karşı Büyük Tepki


  • Temmuz 21, 2015
  • 2052



Urfa Suruç’ta gerçekleştirilen bombalı katliamda şu ana kadar 32 gencimiz hayatını kaybetti, onlarcası yaşam mücadelesi veriyor. Yaşanan katliam ve büyük acı karşısında Türkiye’nin dört bir yanında IŞİD terörüne, Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin savaş politikalarına tepki eylemleri gerçekleştirildi.

İstanbul’da 20 Temmuz 2015, Salı günü 19.00’da Tünel Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte “Katillerden hesabı gençlik soracak” ve “Katliamcı IŞİD çeteleri yenilecek direnen halklar kazanacak” yazılı pankartlar taşındı, yürüyüş boyunca sık sık “Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “AKP Halka Hesap Verecek” sloganları atıldı. Yürüyüş süresince Beyoğlu esnafı ve çevreden geçen vatandaşlar da alkışlarla, ıslık ve sloganlarla katliamı protesto etti. Galatasaray Lisesi önüne ulaşan kitle katliamda hayatını kaybeden gençlerin anısına saygı duruşu gerçekleştirdi ve ortak basın açıklaması okundu. Basın açıklamasının ardından kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Onbinler öfke ve tepkisini oturma eylemiyle ifade etti.

Yapılan konuşmalarda Suruç katliamının sorumlusunun Suriye’de ve bölgede savaş politikaları güden, IŞİD çetelerine göz yuman Tayyip Erdoğan ve AKP olduğu dile getirildi. Yapılan saldırının barış çabalarına karşı gerçekleştirildiği ve halka gözdağı vermeyi amaçladığı vurgulandı. Katliamın üzerinin örtülmesine izin verilmeyeceği, takipçi olunacağı ve sorumluların halka hesap vereceği dile getirildi.

Eylem sona ererken polisin binlerce kişinin üzerine gaz bombası yağdırması, tazyikli su sıkarak saldırması ise büyük tepki doğurdu.


Bu HABERİ Paylaş!