Bir Kez Daha Kasımızın Son Damlasına Kadar!


  • Temmuz 02, 2015
  • 2660

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAS HASTALARININ YAKASINI BIRAKMIYOR!

Kas hastalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sokağa atılma girişimleri devam ediyor.

Son olarak 1 Temmuz 2015 günü Bakırköy Kaymakamlığı tarafından gönderilen yazıyla, derneğin 7 Temmuz 2015 Salı günü Saat:11.00 ‘e kadar kadar boşaltılması istendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılı Aralık ayında başlayan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ni bulunduğu yerden tahliye etme ısrarı aradan geçen bunca süreye rağmen devam ediyor.

Bilindiği üzere Aralık 2009’da İBB, İstanbul Yeşilköy’deki KASDER’in kiracısı olduğu ve üzerinde kendine ait üç katlı binasının bulunduğu 575m2 arsadan tahliye etmeye çalışmış, ancak kamuoyunun büyük baskısı sonucunda bundan vazgeçmişti. İBB başkanı Kadir Topbaş medya ve kamuoyuna yaptığı açıklamada, “bir hasta derneğini sokağa terk edemeyiz” diyerek tahliye kararını durdurmuştu.

Buna karşılık aradan geçen süre zarfında İBB ülkede ne hale geldiği belli olan yargı(!) yolunu kullanarak tahliye yönündeki ısrarını sürdürmüştür.

08.06.1992 tarih ve 92/3137 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünde olan ve bünyesindeki mesleki ve fiziki rehabilitasyon merkezi, psikolojik/sosyal rehabilitasyon hizmetleri, AB projeleri ve yürüttüğü pek çok sosyal projeyle kas hastalarının İstanbul’daki tek soluk alma mekanı olan KASDER bu girişimler sonucu Türkiye’deki tek merkezini kaybetmekle karşı karşıyadır.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne, bu insanlık dışı tutumundan vaz geçmeye, KASDER’in bulunduğu yerden boşaltma kararını durdurmaya, mahkemede açılmış olan tahliye davasından vaz geçmeye; kas hastalarının yakasından düşmeye davet ediyoruz!

Bilinmelidir ki;

Yaşadığımız genetik hastalıklar sonucu yürümekten, seyahatten, sosyal yaşamdan mahrum kalmış; eğitimden, sağlıktan, istihdamdan yoksun bırakılmış; hayatın binalara, evlere, odalara hapsettiği biz kas hastaları derneğimizin boşaltılacağı;



7 Temmuz 2015 Salı günü,
derneğimizin binasını korumak ve savunmak amacıyla
kendimizi binanın girişine zincirleyecek,
KASIMIZIN SON DAMLASINA KADAR
hasta derneğimizi terk etmeyeceğiz!

 


İstanbul’un tüm engelli ya da engelsiz sivil toplum örgütlerini, aydınlarını, duyarlı hekimlerini, gönül dostlarını, tüm temiz ve güzel insanlarını sesimize ses katmaya, kaslarımıza güç olmaya çağırıyoruz!


Türkiye Kas Hastalıkları Derneği
e-posta: info@kasder.org.tr
Tel: 0212 663 8686
0553 370 0698 – 0553 370 0699
Fax: 0212 663 0168


http://www.kasder.org.tr


ETKİNLİK TAKVİMİ

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin İstanbul/Yeşilköy’deki binasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından boşaltılarak kas hastalarının 4.kez sokağa terk edilme kararına karşı aşağıdaki eylem planı hazırlanmıştır.

İBB’nin insanlık dışı, hasta/engelli düşmanı tavrına karşı durmak için duyarlı basın/medya organlarını, tüm dernek dostlarını, engelli/engelsiz sivil toplum örgütlerini, gönül dostlarımızı; İstanbul’u parkıyla, bahçesiyle, bostanıyla, ormanıyla ve tüm yaşayan canlılarıyla savunmaya yürekten gönüllü tüm güzel insanları aşağıdaki etkinlik takviminde yanımızda görmeye, soluğumuza soluk, kaslarımıza güç katmaya çağırıyoruz.

4 Temmuz 2015, Cumartesi, Saat: 12.00
Dernek merkezinde basın açıklaması
Amaç: Basın açıklamasıyla dernek savunmamızı komuoyuna duyurmak
Yer: Dernek binası. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, Demiryolu Cad. No:12

6 Temmuz 2015, Pazartesi, Saat: 11.00
İBB önünde hastaların Belediye Başkanıyla görüşmesi
Amaç: KASDER’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Prof.Dr.Coşkun Özdemir’e  yıllardır randevu vermeyen Sn.Kadir Topbaş’ı hastalarımız ve dostlarımızla birlikte topluca ziyaret ederek taleplerimizi iletmek.
Yer: Saraçhane Belediye Sarayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kemalpaşa Mahallesi Şehzadebaşı Cad. No:25.

7 Temmuz 2015, Salı, Saat: 11.00
Derneğin boşaltılmasına karşı kas hastalarının “dernek savunması” göreviyle kendilerini dernek binasına zincirlemeleri.
Amaç: Hasta derneğimizi savunmak
Yer: Dernek binası. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, Demiryolu Cad. No:12


Bu HABERİ Paylaş!