Felsefe Buluşmaları Sürüyor


  • Haziran 15, 2015
  • 2762

İstanbul Tabip Odası Felsefe Etkinliklerinin dördüncüsü, 14 Haziran 2015, Pazar günü Odamız Kadıköy Bürosu’nda gerçekleştirildi. Dr. Demet Parlar ve Dr. Levent Safalı yönetiminde gerçekleşen felsefe etkinliği hekimlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

20 felsefe dostu hekim üyemizin katıldığı etkinliğin bu ayki konusu “Milet Okulu” idi. Felsefi düşüncenin doğuşu olarak nitelenen Milet Okulu felsefecileri ve düşüncelerinin ele alındığı buluşma karşılıklı geri bildirimlerle interaktif bir etkinlik oldu. Odamız Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç’ün de katkı sunduğu tartışmalar izleyicileri 2500 yıl öncesine götürdü ve PreSokrates dönemi olarak adlandırılan Milet Okulu enine boyuna tanıtıldı.

Dr. Safalı yaptığı sunumda önce Felsefenin Anadolu'da, Milet'de mitolojiye alternatif açıklamalar ile ortaya çıkışına odaklandı.  Düşünce tarihinin belki de en önemli kurucu figürü olan Sokrates'in sahneye henüz çıkmadığı bu dönemi tanıttı katılımcılara. Dr. Safalı Pre-sokratik felsefeciler olarak da bilinen "Milet Okulu” mensuplarının tek tek ne dediklerinden çok Felsefenin doğumunda hangi motivasyonların var olduğunu ve ne tür bir düşünsel iklimin bulunduğunu ortaya koydu.

Daha sonra karşılıklı etkileşim ve soru-yanıt tarzında gelişen etkinlik yaklaşık 2.5 saat sürdü.


Bu HABERİ Paylaş!