Aile Hekimlerinden Cumartesi Nöbetleri İçin Çağrı


  • Haziran 10, 2015
  • 2888

Genel seçimin başarıyla gerçekleşmesi, demokrasimizin işlemesi hepimizi sevindirmiştir.

7 Haziran’da yapılan genel seçimler ile birlikte dört partinin kendi arasında yapacakları görüşmeler sonucunda bir koalisyon hükumeti kurulacağı görülmektedir.

Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Merkezi sağlık çalışanlarının bir önceki Sağlık Bakanlığı döneminde yaşadığı sorunları bir çok kez dile getirilmiş; Birinci basamak sağlık hizmet çalışanları, Sağlık Bakanlığı’nın baskıcı tutumu karşısında, iş bırakmalar dahil bir çok eylem etkinlik yaparak seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Yeni hükümetin kurulma süreci de göz önünde bulundurulursa ASM çalışanlarına dayatılan Cumartesi günleri nöbet adı altında fazla çalıştırma  uygulamasına son verilmesini, şu ana dek Cumartesi nöbetlerine gitmeyen binlerce çalışan hakkında açılan soruşturmaların iptal edilmesini acilen talep ediyoruz.

Aile Sağlığı Merkezlerinde 6. ayına giren Cumartesi nöbet uygulamalarına karşı kazanılmış hakları için mücadele eden Aile Hekimlerinin ve diğer sağlık çalışanlarının direnişi şimdiden kazanılmıştır.

Yetkililerin, bir önceki Sağlık Bakanı tarafından ASM çalışanlarına dayatılan haksız ve hukuksuz uygulamalara daha fazla seyirci kalmayacağına inanıyoruz.

Saygılarımızla

İstanbul Tabip Odası
Aile Hekimleri Komisyonu


Bu HABERİ Paylaş!