Edebiyat Matinelerinin İlk Sezonunun Sonuna Geldik!


  • Haziran 09, 2015
  • 918

Ot Dergisi'nden, BirGün Gazetesi'nden aşina olduğumuz, ödüllü öykü kitaplarıyla, tiyatro oyunlarıyla ve son olarak romanıyla tanıdığımız aktivist SERAY ŞAHİNER konuğumuz!

Bu kez 11 Haziran Perşembe günü 19'da bir araya geliyoruz.

Seray Şahiner'in Bilal Erdoğan'a BirGün Gazetesi'ndeki köşesinde "üstün zekalı" dediği için kendisine açılan davanın 11 Haziran'da mahkemesi var.

Gezi'de, toplumsal olaylarda hep yanımızda olan Seray da konuğumuz olarak mahkemenin ardından bize katılacak, katılacak!

Konuşacak, kutlayacak çok şey birikti, sen de gel!

SERAY ŞAHİNER:


1984 yılında Bursa’da doğdu, İstanbul’da büyüdü. İlköğrenimini Oruçgazi İlköğretim Okulu’nda, ortaöğrenimini Pertevniyal Lisesi’nde tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. 2011’de Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden, Sinema Anabilim Dalı’nda yüksek lisans derecesi aldı. 'Aylık Paldır Kültür Dergisi Hayvan’da ve BirGün Gazetesi’nde çalıştı.

2006 yılında Varlık Dergisi’nin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde, "Gelin Başı" isimli öykü dosyası "Dikkate Değer" bulundu. 2007 yılında "Gelin Başı" isimli kitabı Can Yayınları’nca yayımlandı. Sırrı Süreyya Önder’e senaryo asistanlığı yaptı. 2008’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen “Yedi Tepeli Aşk” oyununda, "Gelin Başı" kitabında yer alan üç öyküsü sahnelendi. 2010-2011 sezonunda "Gelin Başı"ndaki öykülerden uyarlanan "İadesiz Taahhütsüz" adlı oyun, Tiyatro Boyalıkuş tarafından sahnelendi. 2011’de ikinci öykü kitabı “Hanımların Dikkatine” Can Yayınları’nca yayımlandı. “Hanımların Dikkatine” 2012 Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü aldı. 2014 yılında ilk romanı olan "Antabus"u yayınladı. Antabus, Erdal Beşikçioğlu'nun genel yayın yönetmenliğinde tiyatroya da uyarlanmıştır.

Seray Şahiner halen Ot Dergisi'nde ve BirGün Gazetesi'nde yazmayı sürdürmektedir.


Bu HABERİ Paylaş!