Temsilciler Kurulu Eylül 2014 Toplantı Notları


  • Eylül 17, 2014
  • 2054



Temsilciler Kurulu Eylül ayı toplantısı, “Yeni dönem Temsilciler Kurulu seçimleri ve Hekim Desteği Kampanyası” gündemleriyle 02 Eylül 2014 Salı günü, saat 19.00-21.00 saatleri arasında
Odamız Cağaloğlu binasında gerçekleştirildi.

Toplantı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet MENGÜÇ’ün gündemi sunması ile başladı ardından katılımcılar söz alarak gündem maddelerine ilişkin katkıda bulundular.

Dr. Onur ÇEÇEN,  Çocuk Felci Kampanyası’nı ek gündem maddesi olarak sundu.

Toplantı Notları :


•    Yeni Dönem Temsilciler Kurulu Seçimleri: Seçimlerin nasıl olması gerektiği, özellikle üniversitelerde asistan hekimlerin temsilci olarak seçilmesinin önemine vurgu yapıldı. Dr. Mustafa Sülkü, Temsilciler Kurulunun önemi ve işlevi konusunda bilgi verdi. Bazı büyük hastanelerin temsilcilerinin sorumlu hekiminin belirlenmesi konusu tartışıldı. Temsilcilerin daha aktif/katılımcı olmaları konusunda önerilerde bulunuldu.  Yeni dönem TK seçimlerinin Temsilciler Kurulu Divanı tarafından organize edilmesine karar verildi.

•    Gönüllü Hekim Havuzu:   IŞİD vahşeti nedeniyle göç etmek zorunda kalan Ezidilere gönüllü sağlık hizmeti sunmak için İstanbul’dan gönüllü hekimlerin, mağdurların yaşadığı bölgelere giderek hizmet vermesinin sağlanması amacıyla başlatılan kampanya hakkında bilgi verildi.  Kayıt yaptırmak isteyen hekimlerin Odamız web sitesinden “http://www.istabip.org.tr/gonulluhekim”  adresine giriş yaparak isim yazdırabileceği belirtildi.

•    Çocuk Felci Kampanyasını görünür kılmak için neler yapılabileceği konusunun Yönetim Kurulu ile yapılacak bir toplantıda gündeme alınmasının uygun olacağı ifade edildi.

•    Bağcılar EAH Acil Tıp Asistanı Dr. Aytekin SAĞLAM,  31 Ağustos 2014 tarihinde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yaşanan şiddete ilişkin bilgi verdi.

Ayrıca, gelecek hafta Salı günü yapılacak Validebağ Korusu Forumu’na destek sunmak için Tabip Odası olarak katılım sağlanacağı konusunda bilgi verilerek toplantı sonra erdi.


Bu HABERİ Paylaş!