“Hekime Şiddet” e Ceza!


  • Eylül 10, 2014
  • 5641

20.02.2014 günü saat 15:10 civarında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Polikliniği’ne randevusuz olarak gelen Hatice Metin tetkik sonuçlarını göstermek istemiş; kendisine hasta muayenesinin devam ettiği, daha 10 hastanın muayene edileceği, randevu alması gerektiği söylenmiştir. Bunun üzerine elindeki MR sonuçlarını Dr. Zahide Mine Yazıcı’nın yüzüne fırlatan hasta, “ne yani biz ölelim mi, yoksa sizi mi öldürelim” diyerek saldırmış, hekimin boğazını sıkmış ve küfür etmiştir. Hekimin çığlığı üzerine bölüme gelen diğer hekimler ve güvenlik personeli şahsı dışarıya çıkarmıştır.

Saldırı neticesinde hekimin sol el bileğinde hassasiyet, parmağında kırık, boyun her iki tarafta tırnak ve parmak izlerine bağlı ekimotik bölgeler ve göğüs ön yüzeyde geniş ekimotik alan oluşmuştur.

Bu nedenle açılan davada, Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 09.09.2014 tarihinde karar verilmiştir. Sanık hakkında;

•    Memura görevi nedeniyle hakaret suçu nedeniyle 6.080-TL adli para cezası,
•    Memurun görevi sırasında vücutta kırık oluşturacak şekilde kasten yaralama  suçu nedeniyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası,
•    Tehdit suçu nedeniyle 5 ay hapis cezası verilmiştir.

Sanık daha önce kasıtlı suçtan ceza almadığı için hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

Gerekçeli Karar İçin Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!