“Hekime Şiddet”te 3 Ceza Kararı Daha


  • Nisan 11, 2014
  • 4812

1- 17.11.2011 günü Büyükçekmece Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü’ne başvuran bir hastanın yakını olan Hasan Üşümüş, sıra beklemek istemediği için birkaç kez muayene odasına girmiş, kendisine sırasını beklemesi gerektiği söylenmiş, ısrar etmesi üzerine güvenlik personeli çağırılmıştır. Dışarı çıkması istenen hasta yakını sinirlenerek Dr. Yusuf Turushan Özcanlı’ya, “Benim hastama bakmayacak mısın lan” diyerek hakaret etmiştir.

Bu nedenle açılan davada, Büyükçekmece 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 07.04.2014 günü karar verilmiştir. Sanık hakkında, kamu görevlisine görevi sebebiyle hakaret eylemi nedeniyle 304 gün karşılığı 6.080-TL adli para cezası verilmiştir.  Sanık daha önce kasıtlı suçtan ceza almadığı için hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

2- 10.10.2012 günü Eyüp Esentepe Aile Sağlığı Merkezi’ne başvuran bir hasta yakını, anneannesi için başka bir hastanede yazılan reçeteyi düzelterek yeni bir reçete yazılmasını istemiştir. Daha önce muayenesini yaptığı için 86 yaşındaki hastanın sağlık durumunu bilen Dr. Elif Deniz Gökçay, hasta yakınına “hastayı getiremiyorsanız kimliğini getirmeniz gerekir” demiştir. Kimliği kaybettiklerini söyleyen hasta yakını merkezden ayrılmıştır.

Kısa bir süre sonra bu kez hastanın oğlu Şükrüllah Tanrıtanır merkeze gelmiş ve reçetenin yazılması konusunda ısrar etmiştir. Hastanın kendisi gelemeyecek durumdaysa kimliğinin olması gerektiğini söyleyen hekime sinirlenen şahıs, “karakolda bile kimlik istemiyorlar, bu ilaçları yazacaksın, benim canımı yakarsan ben de senin canını yakarım” diyerek tehditler savurmuştur.

Bu nedenle açılan davada, İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 10.04.2014 tarihinde karar verilmiştir. Sanık hakkında, tehdit eylemi nedeniyle 5 ay hapis cezası verilmiş, daha önce kasıtlı suçtan ceza almadığı için hükmün açıklanması geri bırakılmıştır. Sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

3- 30.05.2013 günü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran bir hastanın ilk muayenesi yapılmış, sırasını beklemesi istenmiştir. Bir süre sonra hastanın babası Rıfat Durak “siz ne biçim doktorsunuz, şerefsizler, sizi boşuna öldürmüyorlar her şeyi hak ediyorsunuz” şeklinde bağırmaya başlamıştır. Yanlarına giden Dr. Gülden Sinem Akyürek, hastanın tedavisinin yapılacağını, vizit saati olduğu için biraz beklemeleri gerektiğini söylemiş, bunun üzerine şahıs hekimin yüzüne ve göğsüne yumrukla vurmuştur.

Güvenlik personeli ve araya giren diğer hekimler şahsı dışarı çıkarmıştır. Bu sırada şahıs, önce Dr. Kemal Saltuk Cabıoğlu’na yumruk atmış, ardından yanındaki bıçağı çıkartıp Dr. Alper Gök’e doğru hamle yapmıştır. Hekimlerin geri çekilmesi sonucunda bıçak kimseye isabet etmemiştir. Güvenlik personeli şahsı etkisiz hale getirmiş ve bıçağı almıştır.

Bu nedenle açılan davada, Bakırköy 21. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 25.03.2014 tarihinde karar verilmiştir. Sanık hakkında, iki hekime yönelik yaralama eylemi nedeniyle ayrı ayrı 2.700-TL adli para cezası verilmiştir. Dr. Alper Gök’e yönelik yaralama eylemini ise bıçakla gerçekleştirmeye çalıştığından 3.600-TL adli para cezası verilmiştir. Sanık daha önce kasıtlı suçtan ceza almadığı için hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.


Bu HABERİ Paylaş!