2 Şiddet Davasında 3 Mahkumiyet


  • Aralık 09, 2013
  • 3600

KARAR:1

Bahçelievler’de muayenehanesi bulunan bir hekim, 8 yıl önce sezeryan ile doğumunu yaptırdığı bir hastanın ve eşinin şiddetine maruz kalmıştır. Hasta ve yakını, çocuklarında 8 yıl sonra ortaya çıkan epilepsi nöbetlerinden hekimi sorumlu tutmuş ve doğum için ödedikleri parayı geri istemişlerdir. Bu nedenle çıkan tartışmada, hasta ve yakınları; hekime muayenehanesinde tehdit ve hakaretler yağdırmıştır. Ayrıca hekimin sekreteri de bir dizi hakarete maruz kalmıştır.

Hekimin ve sekreterinin şikayeti nedeniyle açılan dava sonucunda, Bakırköy 15. Asliye Ceza Mahkemesi 07.11.2013 tarihinde karar vermiş olup;

- Hekimin 8 yıl önce doğumunu yaptırdığı sanık, hekime ve sekreterine hakaret eylemi nedeniyle ayrı ayrı 2 ay 15'er gün hapis cezası ile cezalandırılmıştır. Sanığın sabıkasız olması nedeniyle, hükmün açıklanması geri bırakılmış ve 5 yıl süre ile denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmiştir.

- Aynı sanık, hekime ve sekreterine tehdit eylemi nedeniyle ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştır. Sanığın sabıkasız olması nedeniyle, hükmün açıklanması geri bırakılmış ve 5 yıl süre ile denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmiştir.

- Sanığın eşi olan diğer sanık da, hekime ve sekreterine hakaret eylemi nedeniyle, ayrı ayrı 1.500-TL (toplam 3.000-TL) adli para cezası ile cezalandırılmıştır. Sanığın sabıkası olduğundan, hükmün açıklanması geri bırakılmamış olup, ceza infaz edilecektir.

- Yine sanığın eşi olan diğer sanık, hekime ve sekreterine tehdit eylemi nedeniyle ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştır. Hükmün açıklanması geri bırakılmamış, ancak denetim süresi verilerek ceza ertelenmiştir.

GEREKÇELİ KARAR İÇİN TIKLAYINIZ

KARAR:2

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı olarak görev yapan Dr. Jülide Sağıroğlu, hasta yakınının fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Hekimin şikayeti nedeniyle açılan dava sonucunda, İstanbul Anadolu 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nce sanığın 2.240-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Sanığın sabıkası bulunmadığından, hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanığın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmedilmiştir.

GEREKÇELİ KARAR İÇİN TIKLAYINIZ


Bu HABERİ Paylaş!