4 Eylül 2012 Temsilciler Kurulu Toplantı Notları


  • Eylül 04, 2012
  • 2500

İstanbul Tabip Odası Temsilciler Kurulu (TK) toplantısı, "Ülke ve Sağlık Gündeminde Son Gelişmeler ve Yeni Dönem Temsilciler Kurulu Seçimi" gündemleriyle, 4 Eylül 2012 Salı günü, saat 19.00 da, İstanbul Tabip Odası Sevinç Özgüner Toplantı Salonu'nda; Yönetim Kurulu Üyeleri, Temsilciler Kurulu Divanı ve Üyeleri, İstanbul Tabip Odası aktivistlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı, Temsilciler Kurulu Divan Başkanı Dr. Samet MENGÜÇ ve Temsilciler Kurulu Sekreteri Dr. Koray YALÇIN  tarafından yönetildi.

Toplantıda; Dr. Elif KIRTEKE ve arkadaşları tarafından, ''Sezaryen ve Kürtaj konusunun  Kadın Hakları açısından ele alınıp değerlendirilmesi için İstanbul Tabip Odası bünyesinde bir çalışma grubunun oluşturulması” talebi ek gündem olarak sunuldu.

Oybirliği ile kabul edilen ek gündem maddesinden sonra, Ülke ve Sağlık Gündeminde Son Gelişmeler hakkında Odamız Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu  tarafından bilgilendirme yapıldı.

Önerilen ek gündem maddesi hakkında birçok hekimin söz alarak görüş belirtmesini takiben önerinin Yönetim Kurulu’na iletilmesi kararına varıldı.

Daha sonra ana gündem maddesi olan ''Yeni Dönem Temsilciler Kurulu Seçimi'' ne geçildi. Birçok hekim tarafından Temsilciler Kurulu'nun önemi ve gerekliliği üzerine olumlu görüş ve açıklamalar yapıldı. Temsilci sayısının yeniden gözden geçirilmesi ve gereğinde sayının azaltılması planlanmalıdır önerisi olmasına rağmen genel görüş; sayılardan bağımsız tüm tabanı temsilen, gerekirse temsilciliğin tüm birimlerde ve ilçe bazında temsilcilikler şeklinde çoğaltılması ve en önemlisi de katılımın arttırılması için birimlerde veya ilçeler bazında olağan toplantıların yapılmasının planlanması lehine oldu.

Temsilciler Kurulu Divan Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon  ve Kol çalışanları ve Oda aktivistlerinden oluşan yeni dönem Temsilciler Kurulu Seçim Komisyonu belirlenmesinin ardından;
•    2012-2014 dönemi temsilci seçimlerinin 15 Eylül-1 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmesine,
•    Yeni dönem Temsilciler Kurulu Seçim Komisyonu’nun  ilk toplantısının 11 Eylül 2012 Salı günü, saat 19.00'da yapılmasına karar verildi.



Dr. Samet MENGÜÇ
Temsilciler Kurulu Divan Başkanı



Bu HABERİ Paylaş!